Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kutsu medialle: Uutta näkökulmaa liikennelentäjän koulutukseen

Trafi

Kutsu medialle: Uutta näkökulmaa liikennelentäjän koulutukseen

Kutsu.
Julkaistu: 05.02.2014 klo 14:10
Julkaisija: Trafi

Liikennelentäjien koulutusta pyritään kehittämään, sillä nykyisessä lentäjien kertauskoulutuksessa on vielä useita sisältöelementtejä ajalta, jolloin lentokoneet ja lentämisen toimintaympäristö olivat hyvin erilaiset. Ongelmaan onkin käyty käsiksi ns. Evidence Based Trainingin eli EBT:n avulla, jonka tavoitteena on päivittää liikennelentäjien tyyppi- ja kertauskoulutuksen sisältö ajankohtaisemmaksi analysoimalla laajasti tietoa siitä, millaisia tilanteita nykyiset lentäjät todellisuudessa kohtaavat työssään.

Trafi toivottaa median tervetulleeksi kansainväliseen seminaariin, jossa kerrotaan uudesta lähestymistavasta liikennelentäjien koulutukseen. Evidence Based Training (EBT) -symposium järjestetään 11.2.2014 Hilton Helsinki Airport -hotellissa. Media on tervetullut seuraamaan tilaisuutta klo 9.30 - 12.00.

Ilmoittautumisia toivotaan 9.2.2014 mennessä osoitteeseen viestinta@trafi.fi.

Ohjelma pohjaa laajaan kansainväliseen tutkimusaineistoon

EBT-ohjelma perustuu kansainväliseen, mittavaan tutkimusaineistoon, joka käsitti muun muassa 2 miljoonan lennon ja 3000 onnettomuuden tiedot 1960-luvulta aina vuoteen 2010. Aineiston perusteella määritettiin liikennelentämisen merkittävimpiä riskitekijöitä ja tunnistettiin lentäjien ydinosaamisalueita, joihin koulutuksessa keskittymällä riskejä voidaan vähentää. EBT:ä pidetään tervetulleena kehitysaskeleena, jonka odotetaan lähivuosina parantavan entisestään lentokoulutuksen laatua ja sitä kautta myös lentoliikenteen turvallisuutta.

Kansainvälinen siviili-ilmailuliitto ICAO, Kansainvälinen ilmakuljetusliitto IATA sekä Kansainvälinen lentäjäliittojen kattojärjestö IFALPA ovat kaikki antaneet tukensa EBT-ohjelmalle. Järjestämällä EBT-tilaisuuden Trafi tukee EBT:n käyttöönottoa Suomessa ja myös lähialueilla.

Tilaisuuteen on kutsuttu suomalaisten lentoyhtiöiden ja lentokoulutusorganisaatioiden lisäksi myös Pohjoismaiden ja Baltian maiden lentoyhtiöt ja viranomaiset. Seminaariin on ilmoittautunut jo noin sata osallistujaa.

Ohjelma

9.30 - 9.45 Opening - Heli Koivu (Department Director, Transport Analysis Finnish Transport Safety Agency, Trafi)

9.45 - 10.45 Why Evidence Based Training? - Capt. Michael Varney (EBT Project Leader, Airbus)

10.45 - 11.30 Evidence: The 3-year Data Analysis - Capt. John Scully (EBT Data Analysis group chairman) and Jari Nisula (Researcher, Risk in Motion)

11.30 - 12.00 Regulatory perspective - Georges Rebender (Section Manager, OPS Standardization team, EASA)

(lounaan jälkeen ohjelma jatkuu sisäisenä työkokouksena)

 

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Tapani Maukonen, p. 029 5346 082, tapani.maukonen(at)trafi.fi
tiedottaja Tarja Räty, p. 029 534 7035, tarja.raty(at)trafi.fi

Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs