Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kutsu medialle: Tule oppimaan turvallisuudesta VR Trackin toimitusjohtajan ja päiväkotilaisten kanssa

VR Group

Kutsu medialle: Tule oppimaan turvallisuudesta VR Trackin toimitusjohtajan ja päiväkotilaisten kanssa

Kutsu.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 13:09
Julkaisija: VR Group

Mikä tulee hiljaa ja nopeasti, kolisematta ja puhisematta? Sähköjuna Jyväskylän ja Äänekosken välillä. Haluamme kutsua toimittajia mukaan, kun VR Trackin toimitusjohtaja Ville Saksi kertoo Äänekosken päiväkotilaisille turvallisesta liikkumisesta rautatien läheisyydessä.

Äänekoskelle rakennettava biotuotetehdas muuttaa Äänekosken alueen raideliikennöintiä. Jyväskylän ja Äänekosken välinen rataosuus sähköistetään, mikä tekee junaliikenteestä lähes äänetöntä. Samalla junavuorojen määrä tuplaantuu.

– Äänekoskella ja sen läheisyydessä tapahtuu suuria liikennemuutoksia. Sähköjunat kulkevat hiljaa ja voivat tulla kohdalle yllättäen, VR Trackin toimitusjohtaja Ville Saksi sanoo ja jatkaa:

– Tämän turvallisuuskampanjan kautta tavoitamme alueelta lähes jokaisen alle kouluikäisen lapsen ja heidän perheensä.

Turvallisuus on tärkeä asia niin raideurakoitsijalle, -liikennöitsijälle kuin kaikille radan läheisyydessä liikkuville. Iso osa lasten liikenneonnettomuuksista tapahtuu tutussa ympäristössä – rautateiden turvallinen ylitys on yksi tärkeimmistä lapsille opetettavista liikenneturvallisuusasioista.

Tule mukaan oppimaan ja kyselemään 31.8. klo 12.15 Teken päiväkotiin! Osoite Teollisuuskatu 1, 44150 Äänekoski. 

Lisätietoja medialle ja ilmoittautumiset VR Groupin Mediadesk puh. 03070123 tai viestinta@vr.fi.

Turvallisesti tervetuloa!

Turvallisuuskampanjan tausta:

Metsä Fibre rakentaa Äänekoskelle biotuotetehdasta entisen sellutehtaan alueelle vuosina 2015–2017. Hankkeen yhteydessä toteutetaan Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -ratahanke, jossa sähköistetään Jyväskylän ja Äänekosken välinen rataosuus ja peruskorjataan radanrakenteita. Hankkeessa lisätään myös rataosuudella sijaitsevien tasoristeysten turvallisuutta parantamalla ja poistamalla risteyskohtia.

Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa Liikennevirasto ja VR Track Oy suunnittelevat ja toteuttavat rataurakan yhdessä.

VR Trackin toimitusjohtaja Ville Saksi sai keväällä 2016 Pääjohtaja H. Roosin säätiön työturvallisuuspalkinnon. Saksi haluaa lahjoittaa palkintonsa lasten liikenneturvallisuustyöhön ja suunnata lahjoituksen Äänekosken päiväkodeille ja perhepäivähoitoon. Hoitopaikat saavat lasten turvaliivejä, lastenkirjoja sekä lapsille ja vanhemmille koostetut infopaketit turvallisesta liikkumisesta rautatien läheisyydessä. Jatkossa Saksi ja VR Track lahjoittavat vastaavan turvallisuuspaketin kerran vuodessa jollekin rautatien läheisyydessä sijaitsevalle päiväkodille.

VR Track on Suomen suurin radanrakentaja ja yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Palvelut kattavat koko ratainfran elinkaaren suunnittelusta kunnossapitoon mukaan lukien kalustopalvelut ja ratamateriaalien toimitukset. Yli 150 vuoden kokemus rautatiejärjestelmistä luo vahvan perustan infran kokonaisosaamiseen ja suurten urakoiden projektinhallintaan. VR Track on vahvasti mukana kehittämässä tietomallinnusta ja alan teknologiaa. VR Track on osa VR-konsernia. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs