Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kutsu: Linja-autopalon torjuntaa harjoitellaan Turussa 19.1.

Trafi

Kutsu: Linja-autopalon torjuntaa harjoitellaan Turussa 19.1.

Kutsu.
Julkaistu: 12.01.2012 klo 13:23
Julkaisija: Trafi

Linja-autopaloja selvittävä projekti järjestää medialle avoimen linja-autopalon poltto- ja pelastusharjoituksen torstaina 19.1.2012 klo 14.15 Turussa, os. Oili Jalonen Oy, Jalosenkuja 6, 20460 Turku. Median edustajat ovat tervetulleita harjoitukseen tutustumaan ja keskustelemaan linja-autopalojen torjunnasta.

Linja-autopaloja sattuu keskimäärin yli yksi viikkoa kohti. Onneksi vakaviin henkilövahinkoihin johtaneita paloja ei ole tapahtunut, mutta joukkoliikennevälineen ollessa kyseessä on suuronnettomuuden riski aina olemassa. Viime vuonna tapahtui 66 linja-autopaloa ja yksi linja-autovarikkopalo.

Linja-autopalojen selvitysprojekti jatkuu

Syksyllä 2009 linja-autoalan toimijat yhdessä viranomaisten kanssa käynnistivät Liikenteen turvallisuusviraston Trafin vetämän projektin, jossa tutkittiin kaikki Suomessa vuonna 2010 sattuneet linja-autopalot. Vuoden 2010 aikana pelastusviranomaisten tietoon tulleita linja-autopaloja oli yhteensä 57 kappaletta.

Projektin tavoitteena oli linja-autopalojen tilastointi ja syiden selvitys. Tutkintaraportissa tuli esittää yhteenveto paloista, niiden syistä ja matkustajaturvallisuudesta. Vuoden 2010 raportti on julkaistu Trafin nettisivuilla www.trafi.fi/tutkimukset tutkimusraporttina 7/ 2011.

Projektin aikana pelastuslaitosten palontutkijoille järjestettiin kolme koulutustilaisuutta. Tilaisuuksien ohjelmassa on ollut projektin kuvausta, palontutkintaa ja linja-autojen paloturvallisuuteen liittyviä aiheita. Projekti sai rahoitusta Palosuojelurahastolta.

Projekti jatkuu vuoden 2012 loppuun samalla rakenteella.

Poltto- ja pelastusharjoitus on osa projektiin liittyvää palontutkijoiden koulutusta.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Juhani Intosalmi, puh. 020 618 5515, juhani.intosalmi(at)trafi.fi 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs