Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kuntapäättäjät kannustavat toimiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi

HSL Helsingin seudun liikenne

Kuntapäättäjät kannustavat toimiin liikenneturvallisuuden parantamiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2012 klo 09:32
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Liikenneturvallisuuden kannalta tärkeintä on parantaa koulumatkojen sekä jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta. Näin vastasivat kuntapäättäjät HSL:n liikenneturvallisuuskyselyssä. Vähiten kannatusta sai nopeusrajoitusten alentaminen taajamissa ja katuverkon kameravalvonta. Onnettomuuksista aiheutuu kunnille myös kustannuksia, mutta niiden suuruus oli monille yllätys. Kaikki vastaajat painottivat, että tarvitaan toimenpiteitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

HSL selvitti Helsingin seudun 14 kunnan päätöksentekijöiden näkemyksiä liikenneturvallisuusasioista huhtikuussa 2012. Kysely lähetettiin HSL:n hallituksen jäsenille sekä kuntien ja kaupunkien hallituksille ja valtuustoille. Kysely liittyy valmisteilla olevaan Helsingin seudun liikenneturvallisuusstrategiaan, joka on Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman (HLJ 2011) jatkotyö.

Kyselyyn saatiin 109 vastausta, ja niitä tuli kaikista 14 kunnasta. Kyselyssä selvitettiin, millaista tietoa liikenneturvallisuudesta kuntapäättäjillä on käytössään päätöksenteon perusteeksi. Lisäksi heiltä kysyttiin näkemyksiä onnettomuuksien aiheuttamista kustannuksista sekä tärkeimmistä keinoista liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

HSL:n kyselyn perusteella puolet päättäjistä kokee saavansa riittävästi tietoa päätöksenteon
tueksi. Toinen puoli kokee joutuvansa tekemään päätöksiä hieman (43 %) tai aivan liian (8 %) puutteellisten tietojen varassa. Lisää tietoa kaivataan eri liikkujaryhmien turvallisuudesta ja riskeistä, vaarallisimmista paikoista ja tyypillisimmistä onnettomuuksista sekä toimenpiteistä, joilla liikenneympäristöä parannetaan.

Lisätietoja: liikennejärjestelmäosaston johtaja Suoma Sihto, puh. 040 595 0205

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs