Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kotka ja Hanko vahvistettu Nord Stream 2 -hankkeen logistiikkakeskuksiksi Suomessa

Nord Stream 2 AG

Kotka ja Hanko vahvistettu Nord Stream 2 -hankkeen logistiikkakeskuksiksi Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2016 klo 16:48
Julkaisija: Nord Stream 2 AG

Zug, Sveitsi, 22. elokuuta 2016

Nord Stream 2 AG ja sen valitsema betonipinnoituksesta ja putkien varastoinnista vastaava kumppani, Wasco Coatings Europe BV, ovat vahvistaneet Kotkan ja Hangon Nord Stream 2 -hankkeen Suomen logistiikkakeskuksiksi.

Wasco tulee operoimaan Kotkassa olemassa olevaa betonipinnoitustehdasta sekä varastoimaan putkia HaminaKotkan satamassa Mussalossa. Yhtiö tulee käyttämään myös Hangon Sataman Koverharia yhtenä välivarastona betonipinnoitettujen putkien varastointiin.

Wasco on aloittanut esivalmistelut Kotkan putkien välivarastoksi suunnitellulla alueella vastaanottaakseen ensimmäiset putkitoimitukset syyskuun lopulla. Betonipinnoitus- ja logistiikkasopimuksen yksityiskohtia viimeistellään ja se on määrä allekirjoittaa lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja Nord Stream 2 -hankkeesta: http://www.nord-stream2.com

Mediakontaktit:

Minna Sundelin, sidosryhmäsuhdepäällikkö Suomi ja Viro,

puh. 040 582 2750, minna.sundelin@nord-stream2.com

Kuva: ©Nord Stream AG

Liitetiedostot

 

Tietoa toimittajille

Nord Stream 2 on Itämeren poikki suunniteltu putkilinja, joka tulee kuljettamaan maakaasua yli 1 200 kilometrin matkan mailman suurimmista kaasuesiintymistä Venäjältä tehokkainta reittiä pitkin kuluttajille Eurooppaan. Nord Stream 2 seuraa pitkälti olemassa olevaa Nord Streamia ja on teknologialtaan vastaava.

Euroopan kotimaisen kaasun tuotannon ennustetaan puolittuvan seuraavan 20 vuoden aikana. Nord Stream 2:n kaksoisputkilinjajärjestelmä auttaa Eurooppaa saavuttamaan sen kaasun tuontitarpeet. Sillä on kapasiteetti kuljettaa 55 miljardia kuutiometriä maakaasua vuodessa, joka vastaa 26 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden tarpeita. Turvallinen ja matalapäästöinen maakaasun toimitusreitti tukee myös Euroopan tavoitteita saavuttaa ympäristöystävällinen energiavalikoima, kun kaasu korvaa hiilen voimantuotannossa sekä toimii varavoimana ajoittain saatavilla oleville uusiutuville energiamuodoille, kuten tuuli- ja aurinkovoimalle.

 

Wasco Energy

Wasco Energy on johtava energia-alan konserni, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malesiassa ja sillä on laaja toimintaverkosto 15 kohteessa ympäri maailmaa. Wasco tarjoaa luotettavia ja kilpailukykyisiä tuotteita, palveluja ja ratkaisuja öljy- ja kaasualan toimijoille maailmanlaajuisesti. Wasco Energy -yhtiöllä on mittava kokemus suurten energiahankkeiden toteutuksesta keskeisillä markkinoilla, ja se jatkaa portfolionsa laajentamista tarjoamalla tuotteita ja palveluja muun muassa putki- ja insinööripalvelujen, öljyn ja kaasun etsintä- ja tuotantopalvelujen sekä kenttäpalvelujen alalla. Emoyhtiö Wah Seong Corporation Berhad (Wah Seong), malesialainen pörssiyhtiö, on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana kasvanut keskikokoisesta malesialaisesta yrityksestä kansainväliseksi öljy- ja kaasualan sekä teollisuuspalveluiden monialayritykseksi. Energiasektorin dynaamisen kehitysvauhdin ja kasvavan kysynnän siivittämänä Wah Seong jatkaa kasvuaan ja vahvistumistaan yrityksenä, joka vastaa tehokkaasti sekä öljy- ja kaasualan että muiden sektoreiden kysyntään. Wah Seong on sitoutunut saavuttamaan menestystä tasapainossa taloudellisten tavoitteiden ja yhteiskunnallisten ja ympäristöllisten velvollisuuksien välillä.

 

Nord Stream 2 AG

Head Office

Baarerstrasse 52, 6300 Zug, Switzerland

T +41 41 414 54 54, F +41 41 414 54 55

Moscow Branch

ul. Znamenka, 7/3, 119019, Moscow, RF

T +7 495 229 65 85, F +7 495 229 65 80

St. Petersburg Branch

ul. Reshetnikova 14a, 196105 St. Petersburg, RF

T +7 812 331 16 71, F +7 812 331 16 70

 

www.nordstream2.com

info@nord-stream2.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs