Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kesällä sadattuhannet seilaavat Suomenlinnan lautalla

HSL Helsingin seudun liikenne

Kesällä sadattuhannet seilaavat Suomenlinnan lautalla

Tiedote.
Julkaistu: 30.07.2012 klo 18:15
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n lauttaliikenteen ansiosta Suomenlinna – yksi maamme suosituimmista nähtävyyksistä – on vain vartin merimatkan päässä keskustasta. Tämän vuoden kesäkuussa Suomenlinnan lautalle nousi yli 200 000 ihmistä. Vuonna 2011 kesä-elokuussa matkoja tehtiin yli 820 000. 

12 tuntia voimassa olevan Suomenlinna-lipun ansiosta linnoituksella voi viivähtää tovin jos toisenkin. Tämän vuoden kesäkuussa niitä ostettiin lähes 19 000 kappaletta. Vastaavasti viime vuoden kesäkuukausina Suomenlinna-lippuja myytiin kaikkiaan yli 92 000.

Lauttaliikenteessä on eniten lähtöjä kesäviikonloppuisin. Esimerkiksi lauantaina klo 12 jälkeen Kauppatorilta lähtee jopa neljä lauttaa tunnissa. Lauttaliikenne jatkaa kesäaikatauluin aiempia vuosia pidempään, 16. syyskuuta asti. Muu HSL:n liikenne siirtyy syysaikatauluihin 13.8. alkaen.

Aurinkoiset viikonloput vetävät väkeä 

Erityisesti kesäaikaan Kauppatorin lähtölaiturilla käy kuhina. ”Aurinkoiset päivät ja viikonloput ovat vilkkaimpia”, kertoo Aurora Pärssinen, joka työskentelee HSL:n lauttapaviljongin myyntipisteessä ensimmäistä kesää.

Unescon maailmanperintökohde houkuttelee niin paikallisia kuin matkailijoitakin ihastelemaan historiallisia maisemia ja virkistäytymään. Suomenlinnassa on muurien ja tykkien lisäksi mm. museoita ja kahviloita.

”Henkilöliikenteen aluksia on kolme. Suokki- ja Suomenlinna II -lauttojen kyytiin mahtuu 350 henkilöä, Tor-alukseen 188”, kertoo Aila Peltoniemi Suomenlinnan Liikenne Oy:sta. ”Lisäksi Katajanokalta lähtee arkipäivisin Ehrensvärd, joka toimii erityisesti huoltolauttana.”

”Suosittelen Suomenlinna-lippua” 

”Lämpiminä päivinä suosittelen yleensä Suomenlinna-lippua. Jos haluaa käyttää muitakin liikennevälineitä kuin lauttaa, sitten suosittelen vuorokausilippua”, Aurora Pärssinen toteaa. Suomenlinna-lippu käy vain lautalla matkustettaessa.

Aikuisten 12 tunnin Suomenlinna-lippu maksaa viisi euroa ja lasten 2,5 euroa. ”Monet turistit pitävät hintaa edullisena”, Aurora kertoo. Suomenlinnan lautalla kelpaavat myös tavalliset Helsingin sisäiset ja seutuliikenteen liput. 

Välittömästi voimaan astuvia Suomenlinna-lippuja voi ostaa Kauppatorin paviljongista. Lisäksi niitä saa lauttaterminaalien automaateista, joista voi hankkia myös ryhmälippuja. Itse lautalla ei ole lipunmyyntiä.

Kertakortille ladattavia Suomenlinna-lippuja, joiden voimassaolo alkaa ensimmäisestä leimauksesta, saa pääkaupunkiseudulta useista palvelu- ja myyntipisteistä, esimerkiksi R-kioskeilta, Prismoista tai Helsingin kaupungin matkailutoimistosta.

Helsingin seudun liikenne (HSL) vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. Vuonna 2011 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 336 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs