Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kesäkuukausina vuorokausilippujen kauppa käy kuumana

HSL Helsingin seudun liikenne

Kesäkuukausina vuorokausilippujen kauppa käy kuumana

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2012 klo 14:14
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Heinä-elokuussa – pääkaupunkiseudun parhaana turistisesonkina – joukkoliikenteen vuorokausiliput käyvät kaupaksi. Viime vuonna pelkästään kesäkuukausina lippuja myytiin 155 000 kappaletta. HSL:n vuorokausilippujen myyntiverkosto on jatkuvasti laajentunut, ja nyt niitä saa hankittua myös suurista marketeista.

”Vuorokausilippu on tarkoitettu kaikille satunnaisille käyttäjille, jotka reissaavat paljon yhden vuorokauden aikana. Sillä voi matkustaa vuorokaudessa niin paljon kuin lystää kaikilla liikennevälineillä”, toteaa Anne Koivisto, HSL:n matkalippu- ja informaatiojärjestelmien suunnittelija.

Tyypillinen vuorokausilipun ostaja kesällä on joko koti- tai ulkomainen turisti, joka haluaa kierrellä katselemassa Helsingin nähtävyyksä. ”Monet ulkomaiset turistit tietävät, että isoissa kaupungeissa on tarjolla tällaisia lippuja, ja osaavat niitä siksi myös hakea”, sanoo Eija Jalo, HSL:n asiakaspalveluiden ryhmäpäällikkö.

Matkailun suhteen pääkaupunkiseudulla odotetaan jälleen ennätysvilkasta kesää. Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston mukaan viime vuonna heinä-elokuussa pääkaupungissa yöpyi lähes 800 000 matkailijaa. Tänä kesänä Helsinkiin odotetaan pelkästään 400 000 kansainvälistä risteilyvierasta. Turisteja saapuu paljon mm. Venäjältä, Saksasta ja USA:sta. Lisäksi kotimaisten matkailijoiden määrä on ollut vahvassa kasvussa.

Matkailijoiden lisäksi vuorokausilippuja hankkivat mm. festivaali- ja tapahtumavieraat sekä kouluryhmät. Niitä menee myös henkilöille, jotka käyttävät joukkoliikennettä vain silloin tällöin ja eivät siksi omista haltijakohtaista matkakorttia.

Vuorokausilippuja saatavilla kaikille vyöhykkeille

Vuorokausilipun voi ostaa 1–7 vuorokaudelle. Myös lipun matkustusalueen voi valita tarpeen mukaan. Lippuja löytyy yhden vyöhykkeen matkoille, esimerkiksi vain Helsinkiin, sekä seutu- ja lähiseutumatkoille. ”Tämän vuoden alusta vuorokausilippuja on ollut saatavilla kaikille vyöhykkeille”, sanoo Anne Koivisto.

Vuorokausilippuja on erikseen aikuisille ja lapsille (7–16 v.). Esimerkiksi Helsingin sisäinen yhden vuorokauden vuorokausilippu maksaa aikuiselle 7 euroa ja seutulippu puolestaan 12 euroa. Lasten liput saa 50 % alennuksella aikuisten hinnoista.

Kertakortilla voi matkustaa kuka tahansa, jonka hallussa kortti on. Lipun käyttö on helppoa: se vain näytetään kortinlukijalle eikä näppäimiä tarvitse painaa.

”Vuorokausilippujen myyntiverkko on koko ajan laajentunut, nyt mukana ovat myös suuret tavaratalot”, Eija Jalo toteaa. Kertakortille ladattavia lippuja myydään pääkaupunkiseudulla mm. K-Citymarketeissa, Prismoissa, R-kioskeissa, Helsingin kaupungin matkailuneuvonnassa ja HSL:n palvelupisteissä.

Vuorokausilippu ladataan myyntipisteessä pahviselle kertakortille. Sen voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä leimauksesta. Lipun voi siis ostaa kätevästi ennakkoon. ”Pääkaupunkiseudulla asuvat hankkivat lippuja omille vierailleen”, Jalo sanoo.

Yhden vuorokauden vuorokausilippua myyvät myös kuljettajat. Helsingin sisäiseen ja seutuliikenteeseen voi ostaa vuorokausilippuja asemien automaateistakin. ”On hyvä huomata, että automaatista ja kuljettajilta ostetun paperille tulostetun lipun voimassaolo alkaa välittömästi”, Koivisto toteaa.

Vuonna 2011 myyntipisteistä, automaateista ja kuljettajilta ostettuja vuorokausilippuja myytiin yhteensä kaikkiaan 375 000 kappaletta.

Lisätietoja:
http://www.hsl.fi/FI/liputjahinnat/kertajavuorokausiliput/Sivut/vuorokausiliput17vrk.aspx
Eija Jalo, HSL:n asiakaspalveluiden ryhmäpäällikkö, 050 576 8795

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs