Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kesäauto käyttöön kotisohvalta - tee liikennekäyttöönotto vaivattomasti netissä

Trafi

Kesäauto käyttöön kotisohvalta - tee liikennekäyttöönotto vaivattomasti netissä

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2011 klo 12:52
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin vuosi sitten kesän kynnyksellä lanseeraamat sähköiset rekisteripalvelut on otettu hyvin vastaan. Kyselytutkimuksen mukaan palvelua käyttäneet olivat löytäneet sen helposti ja palvelua pidettiin myös helppokäyttöisenä. Uudistuksen suurimpina hyötyinä pidettiin mahdollisuutta tehdä rekisteröintitoimenpiteitä suoraan kotoa ja virka-ajan ulkopuolella.

Yksityishenkilöt voivat tällä hetkellä tehdä netissä auton liikennekäyttöönoton ja –käytöstäpoiston sekä tilata uuden rekisteröintitodistuksen minkä tahansa ajoneuvoluokan kulkuvälineelle. Tänä keväänä kesäauton käyttöönoton voikin tehdä vaivattomasti suoraan verkossa eikä kadonneen tai turmeltuneen rekisteröintitodistuksen tilalle  tarvitse enää lähteä hakemaan uutta kotikonetta kauempaa.

Trafi laajentaa tulevina vuosina nykyisiä palveluja ja suunnitelmissa on, että myös ajoneuvojen omistajan ja haltijan muutokset tarjottaisiin verkkopalveluna. Kyselytutkimuksen mukaan toivotuimpia uusia sähköisiä palveluita olisivatkin juuri omistajanvaihdos sekä ajoneuvon luovutusilmoituksen tekeminen.

Myös nettipalveluiden hinta houkutteli

Kyselytutkimuksen mukaan myös nettipalveluiden halvempi hinta houkutteli palvelun käyttöön. Nettipalvelussa liikennekäyttöönotto ja -käytöstäpoisto sekä rekisteröintitodistuksen tilaus maksavat 6,70 euroa, kun muuten toimenpiteiden hinta on 12 euroa.

Alueellista tasa-arvoa ja käytettävyyttä

Trafi on kiinnittänyt sähköisten rekisteripalveluiden suunnittelussa erityistä huomiota palvelun käytettävyyteen. Kyselytutkimuksen mukaan yli 90 % mielestä palvelu olikin helppokäyttöinen ja 94 % aikoi käyttää palvelua jatkossakin. ”Kokonaisuus toimiikin iloksemme niin hyvin, ettei palveluiden hyödyntämiseen tarvita erillisiä ohjeita”, toteaa Trafin sähköisen asioinnin kehittämisestä vastaava kehityspäällikkö Maaria Toikka.

Myös palveluiden tasa-arvoinen saatavuus maan eri puolilla on ollut Trafin nettipalveluiden kehittämisen lähtökohtana. Sähköisesti toteutettavat palvelut eivät ole sidottuja esim. katsastustoimipaikkojen tai vakuutusyhtiöiden läheisyyteen tai aukioloaikoihin, vaan netin avulla palvelut on ollut mahdollista tuoda tasapuolisesti eri puolilla maata asuvien saataville.

Kaikki sähköiset rekisteröintipalvelut löytyvät Trafin nettisivuilta osoitteesta www.trafi.fi/sahkoisetpalvelut. Palvelu on käytettävissä päivittäin klo 6.00-23.00. 

Sähköiset rekisteröimistoimenpiteet, käyttäjien näkemyksiä –kyselytutkimus on luettavissa kokonaisuudessaan Trafin nettisivuilta osoitteesta www.trafi.fi/tutkimukset. Tutkimuksen on tehnyt TNS Gallup Oy.

Lisätietoja

kehityskoordinaattori Erno Aholammi, puh. 020 618 5460, erno.aholammi(at)trafi.fi (tutkimus)

yksikönpäällikkö Simo Karppinen, puh. 020 618 5343, simo.karppinen(at)trafi.fi (sähköinen asiointi)

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, vastaa sen sääntely- ja valvontatehtävistä sekä edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs