Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Käyttötarkoitus määrittää lennokin ja miehittämättömän ilma-aluksen eron

Trafi

Käyttötarkoitus määrittää lennokin ja miehittämättömän ilma-aluksen eron

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 14:40
Julkaisija: Trafi

Uusi, miehittämättömien ilma-alusten hyötykäyttöön tähtäävä lainsäädäntö on tarkoitettu mahdollistamaan Suomessa miehittämättömien ilma-alusten käytön ympärille kehittyneen teollisuuden innovaatiot sekä miehittämättömien ilma-alusten käyttö kaupallisiin ja yhteiskunnan tehtäviin. Saman tyyppinen kehitys on samanaikaisesti käynnissä sekä Euroopassa että globaalisti.

Loppuvuoden aikana voimaantulevat säädösmuutokset koskevat siis miehittämättömiä ilma-aluksia, joita käytetään ammatti- tai muussa työkäytössä jonkin tehtävän hoitamiseen. Maksimissaan lennokkitarkoituksessa tarkoitettu väline voi painaa 25 kg, tätä isommat ovat aina käytöstään huolimatta uusien säännösten alaisia.

Lennokki ja miehittämätön ilma-alus voivat olla saman näköisiä, mutta käyttötarkoituksesta selviää, kumpaan ryhmään se kuuluu.

Miehittämättömät ilma-alukset ovat usein varustettu jotain tarkoitusta, kuten kuvaamista tai mittaamista varten, lennokkeja käytetään vain harraste ja hupitoimintaan.

Harrastajien lennokkitoiminta jatkuu entiseen tapaan. Lennokkiharrastajien perinteiseen toimintaan ei olla puuttumassa, mutta lennokkien lennättäminen vaatii siis tietenkin aina varovaisuutta.

Yksi ilmailulainsäädännön keskeisimmistä tavoitteista on aina turvata kolmatta osapuolta eli tässä tapauksessa muita ilmassa liikkuvia ja etenkin maassa olevia ihmisiä.  

Lisätietoja:
ylijohtaja, ilmailujohtaja Pekka Henttu, p. 040 351 1931, pekka.henttu(at)trafi.fi

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs