Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kaukojunien aikataulut pitivät hyvin maaliskuussa

VR Group

Kaukojunien aikataulut pitivät hyvin maaliskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2014 klo 10:31
Julkaisija: VR Group

VR:n kaukoliikenteen täsmällisyys oli viime vuotta paremmalla tasolla myös maaliskuussa, tammi- ja helmikuun tapaan, vaikka kiskovauriot hidastivat liikennettä pääradalla.

Kaukojunien täsmällisyys oli maaliskuussa 90,4 prosenttia. Junien myöhästymisraja on viisi minuuttia määräasemalla. Kaukojunista 2,0 % myöhästyi yli viisitoista minuuttia. VR tarjoaa matkustajille joka vuorokausi noin 300 kaukojunavuoroa.

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli edelleen hyvällä tasolla, vaikka Liikennevirasto asetti nopeusrajoituksia Riihimäki–Tampere-välille, jossa havaittiin ratakiskojen vierintäväsymissäröjä. Kunnostustyöt viivyttivät junaliikennettä pääradalla muutaman viikon.  

Pääkaupunkiseudun lähijunien täsmällisyys oli maaliskuussa 95,0 prosenttia. Myöhästymisraja on alle kolme minuuttia lähtö- tai määräasemalla. Junavuoroista 0,8 % oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu. Vuorokaudessa kulkee noin 900 VR:n lähijunaa, joista valtaosa HSL-liikenteessä.

Myös tavarajunat täsmällisiä  

Tavarajunat kulkivat maaliskuussa hyvin aikataulussaan. Tavaraliikenteen täsmällisyys oli 94,9 prosenttia, kolmenkymmenen minuutin myöhästymisrajalla. VR Transpoint kuljettaa teollisuuden tuotteita noin 360 tavarajunalla joka vuorokausi.

VR-konserni vastaa junien operoinnista ja junakaluston kunnosta. Rataverkosta, sen järjestelmistä ja kunnossapidosta vastaa Liikennevirasto. Täsmällisyystyötä tehdään yhdessä Liikenneviraston ja Helsingin seudun liikenteen HSL:n kanssa.

Matkustajat voivat seurata ajankohtaista liikennetilannetta VR:n nettisivuilla ja mobiilisti osoitteessa m.vr.fi. Junat kartalla -palvelusta näkee junien kulun Suomen kartalla reaaliaikaisesti. Palvelu on saatavilla myös älypuhelinsovelluksena. 

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs