Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kärjet–palkinto jälleen Kyamkiin

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kärjet–palkinto jälleen Kyamkiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2014 klo 08:30
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun logistiikan kehitysohjelma NELI - North European Logistics Institute palkittiin Kärjet 2013 -palkinnolla ammattikorkeakoulupäivillä 13.5.2014. Hanke palkittiin parhaana Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjassa. Kärjet-palkinto jaetaan vuosittain ammattikorkeakoulujen parhaille tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokäytänteille (TKI). Kyamk sai palkinnon kolmatta kertaa.

Kilpailuun oli ilmoitettu 43 korkeatasoista hanketta eri ammattikorkeakouluista. Arviointiryhmän lausunto NELI-hankkeesta:

”NELI-ohjelma on vaikuttavasti ja pysyvästi kehittänyt sekä uudistanut pienten ja keskisuurten yritysten logistista kilpailukykyä, alueen elinkeinoelämää sekä koulutusta. Hankkeessa on toiminut monipuolinen toteuttajajoukko sekä merkittävä määrä verkostoituneita pk-yrityksiä. NELI-ohjelman innovaatiot ovat syntyneet eri liiketoimintasektorien työelämäyhteistyössä. Tuloksena on havaittavissa logistiikka-alan muutos ja kehittyminen. Ohjelmalla on ollut selkeä alueellinen työ- ja elinkeinoelämää uudistava vaikutus. Hankkeissa on hyödynnetty hyvin kansainvälistä tutkimustietoa sekä tehty runsaasti julkaisuja ja opinnäytetöitä.”

Kyamkin TKI-toiminnasta vastaava vararehtori Mirja Toikka iloitsee NELIn hienosta saavutuksesta. Hän korostaa, että NELIn hyvät tulokset on saatu aikaan pitkäjänteisellä pientä ja keskisuurta yritystoimintaa tukevalla kehittämistyöllä.

NELIn tärkeimmät kehityskohteet ovat satamat, satamateknologiat ja -toiminnot, maantie- ja rautatiekuljetukset sekä rajanylitysprosessit. NELI toimii innovaattorina sekä yhdistäjänä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välillä. Vahvalla kansainvälisellä verkostoitumisella ja laaja-alaisella osaamisella se luo edellytyksiä toiminnan onnistumiselle.

NELI-hankkeessa on ollut mukana runsaasti opiskelijoita, esimerkiksi opinnäytetyön tekijöinä, työharjoittelussa ja projektitehtävissä. NELIn avulla on myös kehitetty paljon alan koulutusta. Esim. tällä hetkellä on suunnitteilla avoimen AMK:n tarjontaan 5 opintopisteen koulutus palavien nesteiden käsittelystä terminaaleissa.

NELIn palkinnosta eli taulusta, kunniakirjasta ja Kyamkin kukista iloittiin heti torstaina 15.5. Metsolassa. Mukana olivat Pia Paukku (takana vas.), Jouni-Juhani Häkkinen, Mikko Mylläri, Anni Anttila, Enni Nieminen, Markku Huhtinen, Mirja Toikka sekä edessä Teija Suoknuuti, Mervi Nurminen ja Tommy Ulmanen.

NELI osaksi Kyamkin omaa toimintaa

NELI toimi logistiikan kehittämishankkeena vuosina 2007 – 2013. Nyt NELI jatkaa toimintaansa osana Kyamkin tutkimus- kehittämis ja innovaatiotoimintaa (TKI).

NELI-hankkeessa oli mukana 143 yrityspartneria. Hankkeen toteutuksesta vastasi kymmenen henkilön logistiikan ammattilaisista koostunut tutkimusryhmä. Hankkeen voimassaoloaikana toteutettiin 22 asiakaslähtöistä soveltavan tutkimuksen hanketta, joista kahdeksaan haettiin erillisrahoitus.

NELI – North European Logistics Institute toimii nykyisin logistiikan kehitysorganisaationa Kyamkin painoalalla ”Kilpailukykyinen logistiikka ja merenkulku sekä niiden turvallisuus”. NELI on aktiivinen merenkulun ja logistiikan liiketoiminnan kehittäjä ja koulutuksen uudistaja ja toimii sisällön tuottajana sekä linkkinä yritysten ja opetuksen välillä.
Toiminnallisesti NELI on osa alueellista ja kansainvälistä logistiikan tutkimus-, kehitys- ja innovointiverkostoa.

Palkinto kolmatta kertaa Kyamkiin

Neljättä kertaa järjestetyn Kärjet-kilpailun tavoitteena on kohottaa ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tasoa, sekä määrittää osaltaan TKI-toimintaa ja sen laatua.

Kyamk sai palkinnon nyt kolmatta kertaa peräkkäin. Vuonna 2013 palkittiin Voi hyvin nuori –hanke, ks. tiedote http://kyamk.fi/Ajankohtaista/Mediatiedotteet/?news_id=862

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu sai vuonna 2012 kaksi palkintoa Kärjet-kilpailussa, kun TULVA- ja KopTeri -hankkeet valittiin parhaiksi sarjoissaan, ks. tiedote http://www.kyamk.fi/Ajankohtaista/Mediatiedotteet/?news_id=735.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
NELI – North European Logistics Institute, www.kyamk.fi/neli
Johtaja Mervi Nurminen
P. 044 702 8474

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs