Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

HSL Helsingin seudun liikenne

Kameravalvonta puree bussikaistalla ajaviin

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2011 klo 08:27
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n lokakuun 5. päivä 2011 tekemän bussikaistatutkimuksen mukaan Mannerheimintien ja Runeberginkadun risteyksessä ajoi luvatta noin 390 yksityisautoilijaa päivässä. Määrä on selvästi pienempi kuin vastaavissa tutkimuksissa touko- ja elokuussa 2010, jolloin lähes 600 yksityisautoilijaa käytti luvattomasti bussikaistaa.

HSL aloitti bussikaistojen automaattisen kameravalvonnan kokeilun Mannerheimintiellä yhteistyössä Linja-autoliiton, Taksiliiton ja poliisin sekä Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa viime huhtikuussa.  Kokeilu kestää vuoden 2011 loppuun. Valvonta painottuu pääsääntöisesti ruuhka-aikoihin. Nyt saatujen tulosten perusteella valvonta on vähentänyt selvästi bussikaistalla ajamista. 

Kokeilussa liikennevalotolpan päälle on asennettu kamerajärjestelmä, joka päättelee automaattisen rekisteritunnistuksen perusteella, onko ajoneuvo oikeutettu käyttämään bussikaistaa. Luvatta ajaneen ajoneuvon haltijalle lähetetään ehdollinen 50 euron rikesakko. Tyypillinen bussikaistalla luvattomasti ajava henkilö on 40 - 50 -vuotias mies. 

Bussikaistoilla pyritään turvaamaan joukkoliikenteen luotettavuus ja nopeus ruuhkaisillakin katuosuuksilla. Myös taksiliikenne saa merkittävää hyötyä bussikaistoista. HSL arvioi kameravalvonnalla saavutettavien hyötyjen suhdetta kustannuksiin ja tekee tämän pohjalta talvella 2011-2012 yhteistyökumppaneille ehdotuksen pilotin vakinaistamisesta ja mahdollisesta laajentamisesta.

Lisätietoja:

Osaston johtaja Ville Lehmuskoski, Joukkoliikennesuunnittelu, ville.lehmuskoski@hsl.fi, p. 040 5206710
Ryhmäpäällikkö Antti Vuorela, Operatiiviset tutkimukset, antti.vuorela@hsl.fi, p. 040 5044582

Liitetiedostot

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs