Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kakskerrantien nosto valmis - liikenteen kulkua saarille parannettiin

Turun kiinteistöliikelaitos

Kakskerrantien nosto valmis - liikenteen kulkua saarille parannettiin

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 12:26
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Kakskerrantien parantaminen Hirvensalossa on saatu valmiiksi ja ajorata on avattu liikenteelle. Kevyen liikenteen väylä avataan kesäkuun aikana. Kakskerrantietä nostettiin noin 80 cm Seiskarinkadun ja Kaistarniementien välillä koska syksyisin tulvavesi nousi tielle eikä toista kaistaa voinut käyttää.

Kakskerrantien parantamisella varmistettiin joukkoliikenteen, hälytysajoneuvojen ja muun autoliikenteen kulku Hirvensalon eteläosiin ja Satava-Kakskertaan myös tulva-ajankohtina. Ennen korjausta keväisin ja syksyisin vesi nousi tielle ja toinen kaistoista oli poissa käytöstä. Tämä aiheutti ylimääräistä ruuhkaa.

-Hienoa, että tie on vihdoin korjattu ja tulvapaikat saatiin poistettua. Tämä on saarten liikenteen kannalta tärkeä asia, sillä tulvatilanteita oli vuosittain ja se aiheutti haastavia tilanteita liikenteessä, iloitsee kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen.

Tiehankkeessa parannettiin Kakskerrantien korkeusasemaa nostamalla tien tasausta keskimäärin noin 80 cm siten, että lähes vuosittain toistuvat tulvat eivät katkaise enää liikennettä kyseisellä kohdalla. Heikoista pohjaolosuhteista johtuen Kakskerrantie rakennettiin paalulaatalle em. välillä.

Hanke toteutettiin osana Turun kaupunkiseudun kuntien ja valtion välisen maankäytön, asumisen ja liikenteen ns. MAL- aiesopimusta. Hankkeen rahoittivat Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Turun kaupunki.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Niko Aaltonen
Turun kaupunki
Kiinteistöliikelaitos
p. 050 5589 345, niko.aaltonen@turku.fi

Vastaava rakennuttaja Kimmo Pesu
Turun kaupunki
Kiinteistöliikelaitos
p. 050 5470 433, kimmo.pesu@turku.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs