Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Kaikki uudet ravintolavaunut keväällä liikenteessä

VR Group

Kaikki uudet ravintolavaunut keväällä liikenteessä

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 12:28
Julkaisija: VR Group

Ravintolapalvelut ovat jatkossakin merkittävä osa junamatkustusta. Kaikki VR Groupin tilaamat uudet kaksikerroksiset DuettoPlus-ravintolavaunut saadaan matkaan kevään aikana. Mittavat kalustouudistukset jatkuvat, ja liikenteeseen tulee tänä vuonna myös lisää uusia ohjausvaunuja.

VR Group on tilannut kaikkiaan 26 uutta, kaksikerroksista DuettoPlus-ravintolavaunua kajaanilaiselta Transtech Oy:lta. Kaikki vaunut on nyt toimitettu, ja ne tulevat liikenteeseen kevään aikana.

Uudet ravintolavaunut ovat käytössä pitkän matkan InterCity-junissa, jotka kulkevat esimerkiksi Ouluun, Joensuuhun, Rovaniemelle, Jyväskylään, Kuopioon ja Kajaaniin. DuettoPlus-vaunut kulkevat 29.3. alkaen myös Turkuun, Turun satamaan ja yöjunassa Kemijärvelle.

Monessa Euroopan maassa ravintolavaunuista on jo luovuttu ja ravintolapalveluita on korvattu automaatein. VR Group kuitenkin päätti panostaa ravintolavaunpalveluihin tilaamalla uusia ravintolavaunuja matkustajien käyttöön. Yhden päivän aikana ravintolavaunun palveluista voi nauttia noin 160 kotimaan kaukoliikenteen junassa.

Asiakkaat tyytyväisiä uuteen ravintolavaunuun 

DuettoPlus-ravintolavaunun alakerrassa sijaitsee moderni Duetto-ravintola, jossa on 53 asiakaspaikkaa. Vaunun toisen päädyn välitasolla on kahvila-baari ja toisella välitasolla ruuhka-aikoina käytettävä kioski. Valikoimassa on sekä uudentyyppisiä annoksia että perinteisiä suosikkeja. Ravintolapalveluista vastaa VR Groupin tytäryhtiö Avecra Oy. 

Ravintolavaunun yläkerrassa on uudenlainen DuettoPlus-matkustajaosasto, jossa on matkustajapaikkoja 41 hengelle. Yksittäispaikkojen istuimia voi kääntää haluttuun suuntaan. Uuden 12-paikkaisen kabinetin voi varata kokous- tai virkistyskäyttöön.

– Asiakastutkimusten mukaan ravintolavaunun uusia, siistejä ja avaria tiloja arvostetaan. Ravintolan tuotevalikoimalle on annettu myönteisiä arvioita. Myös yläkerran matkustusosasto on saanut hyvän vastaanoton, erityisesti yksittäispaikat ovat suosittuja, VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen kertoo. 

Ohjausvaunujen käytöstä saatu kokemusta 

VR Group on viime aikoina investoinut nopeaan liikenteeseen soveltuvaan kaksikerroskalustoon. DuettoPlus-ravintolavaunun lisäksi käyttöön on otettu hiljattain toinen uudenlainen vaunutyyppi, ohjausvaunu, jonka toimitukset jatkuvat tänä keväänä.   

Ohjausvaunussa yhdistyvät veturin ja matkustajavaunun ominaisuudet. Ohjausvaunun toisessa päässä on ohjaamo. Matkustamossa on istumapaikat noin sadalle hengelle. Ohjausvaunun avulla junaa voidaan ohjata molemmista päistä ilman veturinvaihtoa, mikä helpottaa liikennöintiä ruuhkaisilla ratapihoilla.

Tällä hetkellä VR Groupin käytössä on kaksitoista ohjausvaunua. Ohjausvaunut ovat kulkeneet säännöllisessä matkustajaliikenteessä syksystä 2013 lähtien. Transtechilta  on tilattu vielä 13 ohjausvaunua, joiden valmistuksessa voidaan hyödyntää saatuja käyttökokemuksia. Vaunut toimitetaan VR Groupille syksyyn mennessä. 

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

VR Groupin uutishuone

Yhteystiedot VR Groupin viestintään

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs