Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Jyväskylän amk tiedottaa: Karolinska Instituutin Ann-Helen Patomella kouluttaa P-Drive arviointimenetelmän käyttöä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän amk tiedottaa: Karolinska Instituutin Ann-Helen Patomella kouluttaa P-Drive arviointimenetelmän käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2012 klo 14:50
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Tiedote 24.4.2012

Karolinska Instituutin Ann-Helen Patomella kouluttaa P-Drive arviointimenetelmän käyttöä 25. - 26.4.2012

Ajosimulaattorilla voidaan tulevaisuudessa tukea ajokyvyn ylläpitämistä ja opastaa turvalliseen ajotapaan. Aidon ajokokemuksen tuottavat simulaattorit tuovat käyttäjilleen uudenlaisia oppimiskokemuksia ja tarjoavat myös vahvoja elämyksiä.

"Ajosimulaattorilla elämystä ja esteettömyyttä arkeen - palvelukonsepti vapaa-ajan palveluihin" (RATTI) -hankkeen tarkoituksena on tutkia ja kuvata yleistettävissä oleva toimintamalli ajamiseen liittyvästä vapaa-ajan palvelusta, joka tuottaa sekä elämyksiä että hyötyä. Uusiin hyvinvointiteknologiaratkaisuihin, esimerkiksi ajo- ja rallisimulaattoreihin, perustuvat palvelut tarjoavat käyttäjille elämyksiä ja mahdollisuuksia oman ajokyvyn ylläpitämiseen.

Hankkeessa simulaattorit ja niitä tukevat palvelut muodostavat palvelukonseptin. Osana palvelukonseptia kehitetään ajotaitojen arviointia yhteistyössä Karolinska Instituutin kanssa. Tutkija ja toimintaterapian tohtori Ann-Helen Patomella Karolinskasta kouluttaa hankkeen toimijoille ja JAMKin opiskelijoille hiljattain kehitetyn P-Drive arviointimenetelmän käyttöä Kuntoutus Peurungassa 25.- 26.4.2012.

Patomellalla on laaja kokemus simulaattoreista sekä ajotaitojen interaktiivisten toimintaympäristöjen kehittämisestä. P-Drive menetelmän hän kehitti osana tohtorin väitöstutkimustaan ja menetelmä on äskettäin käännetty suomeksi RATTI-projektin toimesta.

Team Simracin raskaan ajoneuvon simulaattori on käytössä Taitaja messuilla 25.4., jolloin myös Patomella tutustuu simulaattoriin.

Ratti-hanke toteutetaan ajalla 29.4.2011 - 31.12.2012 ja sitä hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Muut hanketahot ovat Jyväskylän yliopisto, Peurunka Kuntopolku Oy, RRTeam Oy, Team Simrac Finland Oy, Neuroarviot Oy ja Karolinska Institut Ruotsista. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta.

Lisätietoja:
Kari Vehmaskoski, projektipäällikkö, 0400 989 452, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Katri Kunelius
Tiedottaja
+358 40 730 3768
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs