Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Junien täsmällisyys parani lokakuussa

VR Group

Junien täsmällisyys parani lokakuussa

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 15:58
Julkaisija: VR Group

Lähiliikenteessä junien täsmällisyys oli 91,2 prosenttia. Myöhästymisraja on alle kolme minuuttia lähtö- tai määräasemalla. Junavuoroista vain 1,8 prosenttia oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu. Lähijunia kulkee vuorokaudessa noin 800, joista valtaosa HSL-alueella pääkaupunkiseudulla. Lähiliikenteen täsmällisyyttä pyritään jatkuvasti parantamaan muun muassa liikennesuunnittelun ja rataverkon parannustöiden avulla yhteistyössä liikenneviraston kanssa.

VR:n kaukojunista 87,4 prosenttia kulki täsmällisesti lokakuussa. Myöhästymisraja on viisi minuuttia. Junavuoroista 4,3 prosenttia myöhästyi yli viisitoista minuuttia tai peruttiin. VR ajaa noin 300 kaukojunavuoroa vuorokaudessa. Kaukoliikenteen myöhästymisistä huomattava osa, noin 40 prosenttia johtui rataverkon väliaikaisista nopeusrajoituksista. Nopeusrajoitukset poistuivat lokakuun puolivälissä Helsingin ja Tampereen väliltä, kun kiskojen vaihdoista johtuvat ratatyöt valmistuivat. Kaukojunien täsmällisyyteen vaikutti myös lokakuun alussa tuivertanut Valio-myrsky.  Kaukoliikenteessä koettiin tähän mennessä vuoden täsmällisin päivä 10.10., jolloin junien täsmällisyys oli 97,3 prosenttia.

Liukkaista lehtikeleistä huolimatta tavaraliikenteen junat kulkivat lokakuussa hyvin aikataulussaan. Täsmällisyys oli 93,5 prosenttia. Tavarajunien myöhästymisraja on kolmekymmentä minuuttia. VR Transpoint kuljettaa teollisuuden tuotteita noin 360 tavarajunalla joka vuorokausi.

VR varautuu talveen

VR:n junaliikenne varautuu talven tuloon yhteistyössä Liikenneviraston kanssa. VR:n panostaa myös omaan asiakasviestintään häiriötilanteissa vr.fissä ja Twitter-tilillä @VRpalvelu.  

Kalustoa huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti. Esimerkiksi junien ja vetureiden hiekoituslaitteiden toimivuus testataan, jarrut huolletaan ja talvinesteet vaihdetaan. Vaikka VR vuosittain varautuu talven tuloon, niin vuodenaika on haasteellinen. Varautumistoimista huolimatta odotettavissa on päiviä, jolloin junaliikenteessä on häiriöitä ja myöhästymisiä keliolosuhteiden takia.

VR Groupin mediadesk palvelee numerossa 0307 0123. Numero on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs