Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Junat kulkivat hyvin ajallaan marraskuussa

VR Group

Junat kulkivat hyvin ajallaan marraskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 08.12.2015 klo 09:04
Julkaisija: VR Group

Junaliikenteen täsmällisyys oli hyvä marraskuussa. Täsmällisyys parani kauko-, lähi- ja tavaraliikenteessä yli kaksi prosenttiyksikköä viime marraskuun vastaavaan aikaan verrattuna.


Lähiliikenteessä junien täsmällisyys oli 94,9 prosenttia ja vuoroista vain 0,9 prosenttia oli yli kymmenen minuuttia myöhässä tai peruttu. Myöhästymisraja on alle kolme minuuttia lähtö- ja määräasemalla. Lähiliikenteen täsmällisyyttä pyritään jatkuvasti parantamaan liikennesuunnittelun ja rataverkon parannustöiden avulla yhteistyössä liikenneviraston kanssa. Marraskuussa ratatöitä oli vähän, mikä näkyi heti parempana täsmällisyytenä. VR ajaa noin 800 lähijunaa vuorokaudessa.


VR:n kaukojunista 89,7 prosenttia kulki täsmällisesti ja vain 4 prosenttia junista myöhästyi yli viisitoista minuuttia tai peruttiin. Myöhästymisraja on viisi minuuttia määräasemalla. Kaukoliikenteen täsmällisyyttä paransi etenkin rataverkon väliaikaisten nopeusrajoitusten poistuminen Helsingin ja Tampereen väliltä. Täsmällisyyttä puolestaan heikensivät kuun lopulla Tampere-Jyväskylä välillä olleet häiriöt sähköradassa ja liikenteenohjausjärjestelmissä. VR ajaa noin 300 kaukojunavuoroa vuorokaudessa.


Tavaraliikenteen junat kulkivat aikataulussaan 92,5 prosenttisesti. Tavarajunien myöhästymisraja on kolmekymmentä minuuttia. VR Transpoint kuljettaa teollisuuden tuotteita noin 360 tavarajunalla joka vuorokausi.

VR Groupin mediadesk palvelee numerossa 0307 0123. Numero on käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs