Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Joka neljäs ajoneuvo hylättiin katsastuksessa

Trafi

Joka neljäs ajoneuvo hylättiin katsastuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2012 klo 13:39
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastojen mukaan vuonna 2011 katsastettiin kaiken kaikkiaan 2 548 449 ajoneuvoa, joista ensimmäisellä katsastuskerralla hylättiin 26,68 %. Henkilöautoja katsastettiin 2 093 848 ja niiden hylkäysprosentti oli 25,72. Trafi julkaisee nyt ensimmäistä kertaa henkilöautojen katsastuksen hylkäystilastot automalleittain. Yleisimmät hylkäykseen johtaneet syyt liittyivät etuakselistoon sekä ohjausniveliin ja -tankoihin.

Ajoneuvojen hylkäysprosentti on pysynyt samalla tasolla useamman vuoden. Viime vuonna uusimpien katsastukseen tulleiden henkilöautojen hylkäysprosentti oli 5,45 ja kymmenen vuotta vanhojen henkilöautojen puolestaan 27,14.

Mallikohtainen katsastusten vikatilasto

Trafin nettisivuilla on julkaistu henkilöautojen katsastuksen vikatilastot malleittain. Tilastot löytyvät käyttöönottovuosittain osoitteesta www.trafi.fi/palvelut/tilastot/tieliikenne/katsastus. Tilastosta ilmenee käyttöönottovuosittain vuonna 2011 katsastettujen henkilöautojen hylkäysprosentit sekä kolme yleisintä hylkäykseen johtanutta syytä.

Tilastossa on mukana henkilöautot, joita on katsastettu vähintään sata kappaletta. Hylkäykseen johtaneissa syissä on mukana vain ne viat, joita on esiintynyt vähintään kymmenessä kyseessä olevassa automallissa tai joiden osuus on vähintään yksi prosentti. Korjauskehotuksiin johtaneet lievemmät viat on jätetty tilastosta pois.

-      Korjauskehotuksia on annettu paljon erityisesti valoista. Autoilijoiden olisikin syytä pitää parempaa huolta niistä, toteaa yksikönpäällikkö Erik Asplund Trafista.

Tilaston tulkinnassa on otettava huomioon, että se ei sisällä katsastettujen henkilöautojen mittarilukematietoja. Eri automallien keskimääräiset kilometritiedot voivat poiketa merkittävästi toisistaan, mistä syystä eri automallien hylkäysprosentit eivät ole suoraan vertailukelpoisia.

Katsastustoimipaikkakohtaiset tilastot

Kaikkia ajoneuvoluokkia koskevat määräaikaiskatsastuksen hylkäysprosenttitilastot katsastustoimipaikoittain löytyvät osoitteesta www.trafi.fi/palvelut/tilastot/tieliikenne/katsastus. Tilastoista ilmenee hylkäysprosenttien lisäksi katsastettavien ajoneuvojen keski-ikä.

Lisätietoja

Yksikönpäällikkö Erik Asplund puh. 020 618 5571, erik.asplund(at)trafi.fi
Erityisasiantuntija Teemu Toivanen puh. 020 618 5530, teemu.toivanen(at)trafi.fi
Erityisasiantuntija Pasi Kilpelä, puh. 020 618 6053, pasi.kilpela(at)trafi.fi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs