Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Huippupuhujat Lappeenrannan foorumissa kesäkuussa!

EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

Huippupuhujat Lappeenrannan foorumissa kesäkuussa!

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2012 klo 11:00
Julkaisija: EU-Russia Innovation Forum & EBN Annual Congress

EU–Venäjä-innovaatiofoorumin ja EBN-kongressin puhujajoukossa muun muassa Nobel-palkittu akateemikko, Tatarstanin presidentti, Angry Birdsin kehittäneen Rovio Entertainmentin johtaja ja Euroopan avaruusjärjestön teknologiasiirto-ohjelman johtaja.

13.–15.6.2012 Lappeenrannassa järjestettävien tapahtumien, EU–Venäjä-innovaatiofoorumin ja EBN-kongressin, pääpuhujat on julkistettu. Foorumin avauspäivänä keskiviikkona 13.6. puhujina ovat muun muassa fysiikan Nobel-palkinnon voittaja Zhores Alferov, Tatarstanin presidentti Rustan Minnikhanov, elinkeinoministeri Jyri Häkämies, Suomen Akatemian entinen pääjohtaja Markku Mattila ja US Market Access Centerin johtaja Chris Burry, jonka johtama organisaatio auttaa ulkomaalaisyrityksiä sijoittautumaan USA:n Piilaaksoon. Tutkimusyhteistyöhön, energia-alaan ja yrityskehitykseen keskittyvässä päivässä kuullaan myös muun muassa portugalilaisia, saksalaisia ja venäläisiä innovaatioiden ja yrityskehityksen asiantuntijoita.

Torstain 14.6.2012 teemoja ovat logistiikka, ympäristöteknologia ja nanoteknologia. Yritysten kansainvälistymistä käsitellään mentoroinnin, uusille markkinoille sijoittumisen helpottamisen, suuryritysten avointen innovaatioiden ja rahoituksen näkökulmista. Noin 100 puhujan joukosta voi löytää esimerkiksi Pekka Viljakaisen, joka toimii neuvonantajana Skolkova-säätiössä, venäläisessä teknologiayritysten kaupungissa, Gilles Bouchardin Harvard Business Angelseista, Angry Birdsin kehittäneen Rovio Entertainment Oy:n Harri Koposen, Venäjän opetusministeriön kansainvälisen integraation johtajan Igor Prochenkon, Euroopan komission yrittäjyyttä ja pk-yrityksiä koskevien linjausten neuvonantajan Christian Weinbergerin ja Franz Salzgeberin, Euroopan avaruusjärjestön teknologiansiirto-ohjelman johtajan. Torstaina on myös Money Talks -tapahtuma, jossa yrittäjät tapaavat toisiaan ja rahoittajia.

Perjantaina 15.6.2012 keskustellaan kaupunkien ympäristöhaasteista ja suuryritysten venture-toiminnasta sekä jaetaan palkinnot parhaalle kansainväliselle yrityshautomolle ja nuorelle liiketoimintaidealle.

Torstaina esiintyvä Pekka Viljakainen näkee kansainvälisen yhteistyön tärkeänä maailmantaloudenkin kannalta.

”Maailmantalous on muuttunut niin, että kilpailussa vastakkain eivät ole Euroopan eri maat vaan kysymys on siitä, pärjääkö Eurooppa Aasialle tai Etelä-Amerikalle. Lähivuosina on avautunut paljon uusia mahdollisuuksia yhteistyölle Venäjän ja muun Euroopan välillä ja tämä kehitys jatkuu edelleen,”, Pekka Viljakainen sanoo.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa tekniikkaa opiskellut Viljakainen kertoo, että pk-yritykset ovat keskeisessä asemassa maailmantalouden muutoksessa.

”Kansainvälinen liiketoiminta ei ole vain suuryritysten etuoikeus. Pk-yritykset ovat usein nopeampia ja asiakaslähtöisempiä tekijöitä. Kyse on ennen kaikkea rohkeudesta, sillä rahoitusta on saatavilla. Kannattaa tulla foorumiin kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia esimerkiksi Venäjän erityisohjelmat tarjoavat”, Viljakainen toteaa.

Mukana tapahtumassa on maineikkaiden kansainvälisten yritysten edustajia, jotka kertovat käytännön kokemuksia kansainvälistymisestään, alojensa huippututkijoita, jotka kertovat uusimmista innovaatioista, sekä kansainvälistymisen asiantuntijoita, jotka keskustelevat siitä, miten yritysten kehitystä ja kansainvälistymistä voidaan tukea. Tarkka ohjelma löytyy tapahtuman www-sivuilta osoitteesta www.eurussiainnoforum.com, jossa voi myös ilmoittautua tapahtumaan.

Lisätietoa tapahtuman ohjelmasta:
Minna Martikainen
Vararehtori, professori
Lappeenrannan teknillinen yliopisto
puh. +358 40 569 2652
minna.martikainen@lut.fi

Lisätietoa Pekka Viljakaisesta ja hänen edustamastaan Skolkovo-säätiöstä: www.sk.ru

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumiin. Osallistuminen edellyttää akkreditoitumista internetsivuilla: http://www.eurussiainnoforum.com/registration

Tiedustelut akkreditoinnista ja käytännön asioista:

Eeva Pihlajaniemi
P. +358 44 052 3056
eeva.pihlajaniemi@wirma.fi

www.eurussiainnoforum.com

EU–Venäjä-innovaatiofoorumi ja EBN-kongressi järjestetään Lappeenrannassa 13–15.6.2012. Tapahtumissa tuetaan EU:n ja Venäjän välistä yhteistyötä konkreettisin keinoin: tarjoamalla tietoa ja kontakteja. Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna energia ja ympäristö, logistiikka ja liikkuvuus sekä yritysten verkottuminen. Tapahtumat järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja European BIC Network.

www.lappeenranta.fi
www.lut.fi
www.ebn.be

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs