Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL:n runkobussit pukeutuvat metron oranssiin

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n runkobussit pukeutuvat metron oranssiin

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2012 klo 10:40
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n viime syksynä julkistamassa runkolinjastosuunnitelmassa on suunniteltu Helsingin seudun alueelle useita runkolinjoja, joissa linja-autoliikenteen palvelutaso lähenee raideliikennettä. Tällä hetkellä Helsingin seudulla liikennöi yksi runkolinja; linja numero 550, joka tunnetaan myös nimellä ”Jokeri”. Vuonna 2003 aloittanut linja on ollut menestys. Sen matkustajamäärä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana 40 prosenttia eli huomattavasti enemmän kuin joukkoliikenteessä keskimäärin. Vuonna 2022 samantyyppisiä tiheällä vuorovälillä sujuvia reittejä liikennöiviä linjoja olisi 12: viisi poikittaista ja seitsemän säteittäistä.

Bussiliikenteen runkolinjoja on toteutettu mm. Ruotsissa ja Hollannissa. Yksi tyypillinen vaatimus runkobusseille on vahvan ja näkyvän ulkoasun tuominen kalustoon ja pysäkeille. Erottuva ilme takaa sen, että asiakas tunnistaa helposti runkobussin tavallisesta linja-autosta. Selkeä tunnistettavuus puolestaan helpottaa käyttökokemusta.

HSL:n runkobussien perusilme perustuu nyt käytössä olevaan tilaajaväritykseen. Perusbussin tilaajailme on sininen ja runkolinjojen väritykseksi tulee sama oranssi, jota käytetään metron värityksessä. Oranssilla on hyvä erottuvuus liikenteessä. Lisäksi oranssi kuvaa hyvin runkobussin tavoitteita tiheästä vuorovälistä ja korkealaatuisesta palvelusta. Oranssit bussit kulkevat metromaisella vuorovälillä: matkustajan ei tarvitse katsoa aikataulutietoa vaan hän voi luottaa siihen, että  pysäkille tulee nopeasti aina uusi auto, jonka kyytiin nousta.

Ensimmäiset oranssit bussit aloittavat liikennöinnin nykyisellä 550-linjalla elokuussa 2013. Tuolloin aloitetaan myös avorahastuskokeilu, jossa matkustajat voivat nousta bussiin myös muista ovista kuin etuovesta. Avorahastus on tätä nykyä pääkaupunkiseudulla käytössä metrossa, lähijunissa ja raitiovaunuissa.

LIITE: Havainnekuva runkobussista

Lisätietoja: 

toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, suvi.rihtniemi@hsl.fi, p. 050 565 8884
viestintäjohtaja Mari Flink, mari.flink@hsl.fi, p. 0407150440

Liitetiedostot

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs