Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL:n liikennöintisuunnitelma 2012–2013 pidentää talvikautta

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2012–2013 pidentää talvikautta

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2012 klo 12:25
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n liikennöintisuunnitelma vuosille 2012 - 2013 muuttaa koko HSL-alueen talviaikatauluja siten, että talviaikataulut jatkuvat kesällä 2012 kesäkuun puoliväliin asti eli kaksi viikkoa pitempään kuin edellisinä kesinä.

Kesäkuun puolivälistä alkaen liikennöidään yksin kesäaikatauluin kahdeksan viikon ajan aina elokuun puoleenväliin asti, kun tähän asti keskikesällä on ollut omat aikataulunsa. Muutos selkeyttää aikatauluja ja liikenteen tarjota vastaa entistä paremmin alkukesän runsasta kysyntää.

Helsingin sisäiseen liikenteeseen ei aiempaa lyhyemmän kesäkauden vuoksi tehdä erillistä kesäaikataulukirjaa, vaan aikataulutiedotus tapahtuu linjakohtaisilla aikatauluilla ja verkkopalvelulla. Linjakohtaisia aikatauluja on jaossa liikennevälineissä ja palvelupisteissä. Espoon ja Vantaan kesäaikataulukirjat painetaan, mutta kotijakelun sijaan kesäkirja on noudettavissa palvelupisteistä ja kirjastoista. Talviaikataulukirjat 2012 - 2013 painetaan edelleen kaikissa kunnissa.

Helsingissä muutoksia kantakaupungissa ja Vuosaaressa

Etelä- ja Länsi-Helsingin linjasto muuttuu talviliikennekauden alkaessa syksyllä 2012. Tarkoituksena on kehittää kantakaupungin linjastoa ja tehdä muutoksia varsinkin niille linjoille, jotka ovat kärsineet luotettavuus- ja kapasiteettiongelmista.

Raitoliikenne 4:n yöliikenne jatkuu, joten bussin 18N reitti ei jatku Katajanokalle, kuten HSL:n liikennesuunnittelijat aiemmin kaavailivat.

Bussilinja 17 alkaa ajaa syysliikenteen alusta lähtien väliä Kruununhaka – Viiskulma arkisin n. klo 8 – 17.

HSL selkeyttää Vuosaaren linjastoa syksyllä 2012 lakkauttamalla linjat 90B, 90BK, 90K ja 562 sekä jatkamalla linjan 78 reittiä Vuosaaren metroasemalta Aurinkolahden kautta Hansaterminaaliin. Linjan 78 päiväliikenteen vuoroväli tihenee kymmeneen minuuttiin arkisin klo 9-14 välisenä aikana, jolloin linjan tarjonta vastaa tulevan Jokeri 2 -linjan tasoa.

Erillisiä yölinjoja lakkautetaan ja ne korvataan pääasiassa uusilla N-reiteillä. Muutokset tähtäävät yölinjaston selkeyden ja kattavuuden parantamiseen.

Espoossa Tapiolan busseja poikkeusreitille

Espoon liikenteen suurin muutos tapahtuu Tapiolan keskuksessa Merituulentiellä, joka suljetaan liikenteeltä Länsimetron rakentamisen vuoksi näillä näkymin vuoden 2013 alussa. Järjestely aiheuttaa reittimuutoksia useilla Espoon sisäisillä linjoilla ja seutulinjoilla. Poikkeusreitit ovat todennäköisesti käytössä siihen asti, kun Länsimetron aloittaa liikennöinnin.

Linja 158 jatkaa Tillinmäkeen syysliikenteen alusta.

Myös Espoossa lakkautetaan erillisiä yölinjoja, jotka korvataan pääasiassa uusia N-reittejä perustamalla.

Vantaalla muutoksia lentokenttälinjoilla ja Keski-Vantaalla

Vantaalla HSL nostaa yhteistyössä VR:n kanssa lentokenttälinjan 61 kesäliikenteen palvelutason talviliikenteen tasolle kesästä 2012 alkaen. Myös linjan reitti muuttuu, jotta se palvelisi entistä paremmin kasvavaa Pakkalanrinteen asuinaluetta.

Lentoaseman seutulinjojen reittivaihtoehtoja vähennetään kesäliikenteen alusta, jotta linjasto selkeytyisi. Linjan 615 liikenne keskitetään yhdelle nopealle reitille ja osa T-vuoroista siirtyy linjalle 620, jonka erillinen yöllä ajettava N-reitti jää pois käytöstä. Linjojen 615 ja 620 tarjontaa kohdennetaan vastaamaan paremmin kysyntää. Aviapolis-alueen ja lentoaseman ympäristön työmatkaliikennettä palvelee kesäliikenteen alusta myös uusi linja 612.

Keski-Vantaan ja Helsingin keskustan välisiä yhteyksiä kohdennetaan paremmin kysyntää vastaavaksi. HSL lisää kesäliikenteen alusta lähtien liikennettä linjalle 650 ja linjat 651 ja 652 yhdistetään linjaksi 652, joka kulkee Tammiston, Kartanonkosken ja Pakkalanrinteen kautta.

Osa Myyrmäen ja Martinlaakson välillä liikennöivistä linjoista siirtyvät kulkemaan Louhelantien ja Uomatien alikulun kautta, mikä nopeuttaa matkaa. Joitain Koivukylän linjoja nopeutetaan jättämällä Peijaksen lenkki pois.

Vantaan Akselin työpaikka-alueella liikennöi kesäliikenteen alusta lähtien uusi linja 69B, joka ajaa Kuninkaanmäestä Tikkurilan asemalle. Linjan 87, Mellunmäki - Leppäkorpi, reitti muuttuu kesäliikenteen alusta.

Keravalle uusi U-linja

Koska Sipoo on liittynyt HSL:n, bussilinja 9 korvataan Keravalla uudella U-linjalla 950 syysliikenteen 2012 alusta lähtien. Sipoon ja Keravan rajalla sijaitsevan Bastukärrin uuden työpaikka-alueen palvelua parannetaan linjan 738 reittimuutoksella.

Kommentteja kunnilta ja asukkailta

HSL:n linjasto- ja aikataulusuunnitteluryhmä on laatinut suunnitelman yhteistyössä kuntien jouk-koliikenneasiantuntijoiden, liikennöitsijöiden sekä Espoon koulutoimen, Vantaan sivistystoimen ja Keravan koulutoimen kanssa. Liikennöitsijöiltä on pyydetty kommentit suunnitelmasta.

Uutena vuorovaikutustapana HSL pyysi suunnitelmasta myös asukkaiden kommentteja. Asukkaat kertoivat mielipiteensä HSL:n verkkosivujen kautta.

 Lisätietoja antavat:

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884

HSL:n joukkoliikennesuunnitteluosaston johtajan sijainen Arttu Kuukankorpi, 040 505 2226

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs