Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL:n hallitus yhdenmukaisti sisäisten lippujen hinnat

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallitus yhdenmukaisti sisäisten lippujen hinnat

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2011 klo 18:29
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan laskea Vantaan sisäisten lippujen hinnat samalle tasolle Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Keravan, Kirkkonummen ja Sipoon sisäisten lippujen kanssa. Päätös tarkoittaa esimerkiksi Vantaan 30 päivän kausilipun hintaan 12 prosentin alennusta. Samoin hallitus päätti korottaa muiden kuntien sisäistä 30 päivän kausilipun hintaa vain 0,9 prosentilla 44 euroon.

HSL:n hallituksen päätös hinnoittelun yhdenmukaistamisesta oli yksimielinen.

"Joukkoliikenteen hinnoittelun yhdenmukaistaminen on erinomainen päätös matkustajien kannalta. Se tukee joukkoliikenteen käyttöä metropolialueella ja on oikea askel kohti yhtä, yhtenäistä hinnoittelu- ja vyöhykejärjestelmää", HSL:n hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki kiittää.

Muutoksen jälkeen ainoa poikkeus yhtenäisistä hinnoista ovat lasten ja koululaisten liput Helsingissä. Näiden lippujen alennus on Helsingissä 53 prosentin suuruinen, kun se muissa kunnissa on 50 prosenttia.

Kausilippu on edullisin vaihtoehto paljon matkustavalle

Myös seutukausilippuihin tulee vain maltillinen kahden prosentin korotus. 30 päivän kausilippu seutuliikenteeseen maksaa ensi vuonna 92,10 euroa. Lähes 80 prosenttia matkustajista käyttää kausilippuja. Kausilippuja voi hankkia 14 - 366 päivän jaksoille ja pitkät kaudet ovat lyhyitä edullisempia.

Korotukset painottuvat kerta- ja arvolippuihin. Kuntien sisäiset aikuisten kertaliput nousevat 20 sentillä ja maksavat ensi vuonna 2,70 euroa. Seutuliikenteessä kertalippu kallistuu 50 sentillä 4,50 euroon.

Matkakortin arvolla maksettu kunnan sisäinen matka maksaa ensi vuonna 1,84 euroa. Hinnoittelun yhdenmukaistamisen ansiosta myös Vantaan sisäiset arvoliput ovat tämän hintaisia ensi vuonna.

Muut maksut pysyvät ennallaan: matkakortin korttimaksu 5 eurossa ja muutostilanteissa perittävä käsittelymaksu 6 eurossa. Liputta matkustavalta perittävä tarkastusmaksu on edelleen 80 euroa.

HSL:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 3.11. myös HSL:n talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2012 – 2014 puheenjohtajan tekemän ehdotuksen mukaisesti. HSL tiedottaa suunnitelman sisällöstä tarkemmin erikseen.

Lippujen hinnat 2012

Lisätiedot:

hallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki, puh. 050 521 2907
toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884 ja
talousjohtaja Pirjo Laitinen, puh. 040 584 2775

 

 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs