Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL yhtenäistää bussien linjanumerot

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL yhtenäistää bussien linjanumerot

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2012 klo 10:51
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Bussien linjanumerointia yhtenäistetään siten, että kukin linjanumero on käytössä vain yhdellä linjalla koko HSL-alueella. Nykyisin kuntien sisäiset linjat on numeroitu kuntakohtaisesti, ja numerot ovat osin päällekkäisiä. Esimerkiksi linjanumero 43 on käytössä sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla.

Linjanumeroinnin uudistus toteutetaan samaan aikaan jonkun muun merkittävän linjastouudistuksen kanssa. Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa muutos tehdään, kun Kehäradan ja Länsimetron liikennöinti alkaa. Keravalla linjanumerointi uudistetaan samaan aikaan kuin Vantaalla. Kirkkonummella muutos on luontevaa toteuttaa, kun HSL:n suunnittelema liikenne alkaa. Sipoossa linjanumerointi on jo nyt uuden mallin mukainen.

Kun päällekkäiset linjanumerot poistetaan, nykyiset sisäisten linjojen numerot on mahdollista säilyttää vain yhdessä HSL:n jäsenkunnassa. Tarkoituksena on, ettei Helsingin linjojen numerointi juurikaan muutu. Tämä on perusteltua, sillä Helsingissä sisäisen linjaston matkustajamäärät ovat suurimmat ja numerointi on ollut nykyisenlaisena käytössä pisimpään. Toisaalta Espoossa ja Vantaalla on tulossa isoja muutoksia joka tapauksessa Länsimetron ja Kehäradan käyttöönoton yhteydessä.

Kuva yhtenäisestä HSL:stä ja joukkoliikenteestä selkeytyy, kun linjanumerointia ei ole eroteltu kunnittain. HSL:n taksa- ja lippujärjestelmän uudistuessa matkustajien ei ole enää oleellista tietää, pysyykö jokin linja yksittäisen kunnan alueella.

Seutulinjojen numero kertoo suunnan

Seutulinjoilla on jo tällä hetkellä yhtenäinen numerointi, jossa numero kertoo bussin suunnan:
100-sarja: Länsiväylän suunnan linjat
200-sarja: Turunväylän ja Turuntien suunnan linjat
300-sarja: Vihdintien suunnan linjat
400-sarja: Hämeenlinnanväylän suunnan linjat
500-sarja: poikittaislinjat
600-sarja: Tuusulanväylän suunnan linjat
700-sarja: Lahdenväylän suunnan linjat
800-sarja: Itäväylän suunnan linjat
900-sarja: kehyskuntien poikittaislinjat

HSL:n hallitus hyväksyi linjanumeroinnin uudistuksen periaatteet kokouksessaan 27.3. Jatkossa hallitus tekee yksityiskohtaiset päätökset linjanumeroista osana vuosittaisia liikennöintisuunnitelmia.


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884
linjasto- ja aikataulusuunnitteluryhmän esimies Arttu Kuukankorpi, puh. 040 505 2226

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs