Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL testaa uudentyyppisiä aikataulumalleja

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL testaa uudentyyppisiä aikataulumalleja

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2011 klo 13:36
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Muutamille Helsingin bussi- ja ratikkapysäkeille on ilmestynyt uudentyyppisiä pysäkkiaikatauluja. HSL kerää syyskuussa käyttäjien mielipiteitä pysäkkiaikataulujen jatkokehitystä varten.

Aikataulumalleja kokeillaan Oopperan ratikkapysäkeillä Mannerheimintiellä ja Helsinginkadulla, Asemapäällikönkadun pysäkillä Pasilassa, Liisanpuistikon bussipysäkillä Kruununhaassa ja Apollonkadun bussipysäkillä Töölössä. HSL:n haastattelijat kysyvät asiakkaiden mielipiteitä pysäkeillä. Koekäytössä oleviin aikatauluihin voi tutustua ja antaa palautetta myös HSL:n nettisivuilla www.hsl.fi syyskuun ajan.

Värejä ja näkyvyyttä aikatauluihin

Pysäkkiaikataulujen tuottaminen on laaja tehtäväkokonaisuus. Asiakkaiden toiveissa on helppolukuinen, riittävän suurin kirjaimin ja numeroin laadittu esitystapa, joka näkyy hyvin myös pimeässä. Myös heikkonäköiset ovat viestittäneet aktiivisesti toiveitaan soveltuvista väreistä ja kirjasintyypeistä. Taustatyönä pysäkkiaikataulujen kehitystyölle HSL on selvittänyt käyttäjien mielipiteitä asiakaspaneelikeskustelujen avulla.

Pysäkeillä käytössä oleva tila asettaa kuitenkin käytännön rajoituksia merkkikoon suurentamiselle. Vilkkailla pysäkeillä pysähtyy useita busseja ja vuorotiheys on runsas, joten aikatauluille tarvitaan paljon tilaa. Harvemman liikenteen alueilla matkustajainformaation käytössä saattaa olla vain yksi pysäkkitolppaan kiinnitetty kehikko.

 Kehitystyö jatkuu asiakaskyselyn pohjalta

Syyskuussa testattaviin aikatauluihin on lisätty sinistä tai vihreää väriä luettavuuden helpottamiseksi. Huomiota on kiinnitetty myös linjan reitin esittämiseen. Malli ei ole lopullinen. Muokkaustyö jatkuu lokakuussa asiakaskyselyn pohjalta.

Seuraavassa vaiheessa malliin tehdään tarvittavat muutokset ja kokeilua laajennetaan muiden HSL:n jäsenkuntien alueelle. Tavoitteena on löytää malli, joka soveltuu hyvin erityyppisille pysäkeille.

Lisätietoja: tiedotuspäällikkö Sari Kotikangas, puh. 045 657 5767

 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 500 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs