Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HSL tarjosi tasaisen laadukasta liikennettä

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL tarjosi tasaisen laadukasta liikennettä

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2012 klo 09:34
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Matkustajien tyytyväisyys HSL-alueen joukkoliikenteeseen on pysynyt korkealla tasolla. Joukkoliikennepalvelut saivat HSL:n syksyn 2011 asiakastyytyväisyyskyselyissä yleisarvosanakseen 4,01 asteikolla yhdestä viiteen. Matkustajista 84 prosenttia oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä joukkoliikenteeseen. Vain alle kaksi prosenttia vastaajista antoi joukkoliikenteelle huonon tai erittäin huonon arvosanan.

Tyytyväisten matkustajien osuus nousi sekä metrossa, raitiovaunuissa että busseissa syksyyn 2010 verrattuna. Parhaan yleisarvosanan (4,14) antoivat metron matkustajat ja heikoimman (3,75) VR:n lähiliikenteen matkustajat.

Vaihtaminen sujui

HSL pyysi matkustajia antamaan arvosanan useille yksittäisille liikenteen laatuun vaikuttaville tekijöille, esimerkiksi matkustusväljyydelle, matkanteon sujuvuudelle, vaunujen siisteydelle sekä kuljettajan palvelu- ja neuvontakyvylle.

Metromatkustajat olivat erittäin tyytyväisiä matkanteon nopeuteen ja sujuvuuteen, ja metro palveli hyvin vastaajien matkustustarpeita. Matkustajat olivat tyytyväisiä myös siihen, kuinka järjestys ja turvallisuus säilyivät metromatkan aikana. Kritiikkiä sai asemien siisteys, johon vain noin puolet vastaajista oli tyytyväisiä.

Raitioliikenteessä tyytyväisyyttä herättivät muun muassa kuljettajien neuvontakyky, istumapaikan saanti, informaatio, vaihtamisen sujuvuus sekä odottamisolosuhteet pysäkeillä. Odottamisolosuhteiden arvosana nousi syksystä 2010, mihin ovat ilmeisesti vaikuttaneet HKL:n tekemät pysäkkien perusparannustyöt samoin kuin se, että pysäkeille on hankittu lisää Helmi-näyttöjä, jotka kertovat aikataulut reaaliajassa. 

Bussimatkustajat olivat tyytyväisiä muun muassa järjestykseen ja turvallisuuteen matkan aikana sekä autojen siisteyteen. Yli kahdeksankymmentä prosenttia bussimatkustajista oli sitä mieltä, että vaihtaminen välineestä toiseen kävi bussiliikenteessä jouhevasti. Tyytyväisyys aikatauluissa pysymiseen ja istumapaikan saantiin heikkeni syksystä 2010, mikä johtunee muun muassa siitä, että bussien matkustajamäärät kasvoivat vuoden aikana merkittävästi. 

VR:n lähiliikenteessä matkanteon sujuvuuden arvosana nousi keväästä 2011, sillä poikkeustilanteita oli syksyllä huomattavasti vähemmän kuin alkuvuonna. Lähijunat kuitenkin laahasivat lähes kaikissa laatutekijöissä selvästi muita liikennevälineitä jäljessä. Tämä johtunee muun muassa siitä, että alkuvuoden ongelmat vaikuttivat yhä matkustajien mielikuviin lähijunista.

Keravalaiset tyytyväisimpiä matkustajia 

HSL kysyi matkustajien mielipiteitä myös yksittäisistä bussilinjoista. Bussilinjoista korkeimman kokonaisarvosanan sai seutulinja 111, Kamppi–Westend–Haukilahti, joka sai selvästi keskiarvoa korkeampia numeroita aikataulussa pysymisestä ja matkanteon sujuvuudesta. Bussilinjoista heikoimman arvosanan sai Helsingin sisäinen linja 94B, Kivikonkaari–Kontula, joka sai keskimääräistä alhaisempia numeroita muun muassa matkustusväljyydestä ja matkan sujuvuudesta

HSL kysyi mielipidettä myös matkalippujen tarkastajien palvelusta, johon lähes 90 prosenttia vastaajista oli tyytyväisiä. Matkakorttia piti sopivana ja helppona maksuvälineenä 95 prosenttia vastaajista.

Matkustajien tyytyväisyyttä tutkittiin myös liikennealueittain. Keravan sisäisessä bussiliikenteessä tyytyväisiä oli peräti 88 prosenttia matkustajista. Kriittisimpiä oltiin Espoossa, mutta tyytyväisten bussimatkustajien osuus oli sielläkin yli 80 prosenttia.

HSL kysyi syys–marraskuussa 2011 lähes 24 000 matkustajan mielipidettä liikennepalveluista. Tutkimus toteutettiin liikennevälineissä tehtävillä kyselyillä arkisin noin klo 6–18 välisenä aikana.

Lisätietoja: Joukkoliikennesuunnitteluosaston johtaja (vt) Arttu Kuukankorpi, HSL, puh. 040 505 2226

 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista.Yhteystietoja medialle http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs