Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Heurekan Laivat ja meri -näyttely avattiin Australiassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Laivat ja meri -näyttely avattiin Australiassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2012 klo 14:15
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan tuottama Laivat ja meri -näyttely on avattu Sydneyssä sijaitsevassa Australian National Maritime Museumissa. Näyttely on esillä siellä 20.5.2013 asti. Menestyksekäs Laivat ja meri -näyttely on kiertänyt ennen Australiaa jo Norjassa, Meksikossa, Hollannissa ja Portugalissa.

Laivat ja meri -näyttely on kokonaan Heurekan omaa tuotantoa. Se oli alun perin esillä Heurekassa 29.9.2007–11.1.2009 välisen ajan. Näyttely toteutettiin laajassa yhteistyössä suomalaisten asiantuntijoiden kanssa.

”Laivat ja meri -näyttely on kiinnostanut monia merenkulun kärkimaiden tiedekeskuksia ja museoita. Sitä on pidettävä huomattavana tunnustuksena Heurekan näyttelysuunnittelulle”, toteaa vientipäällikkö Seppo Stark Heurekasta. ”Näyttely eroaa merimuseoiden perinteisestä annista erityisesti satamatekniikkaa esittelevien kohteiden osalta.”

Laivat ja meri tekee kouriintuntuvasti tutuksi ja ymmärrettäväksi merenkulun moni-ilmeistä maailmaa. Näyttely kertoo niin laivoista, satamista, navigoinnista kuin merenkulkijoistakin. Se tarjoaa elämyksiä, uusia näkökulmia ja mahdollisuuden hankkia kokemusperäistä tietoa laivanrakennuksesta, merenkulusta, meripelastuksesta, satamien toiminnasta, tulokaslajeista, meriarkeologiasta, meren myyteistä ja meriammateista.

Heurekan Liiku ja pelaa! -näyttely Thaimaassa

Heurekan toinen suosikkinäyttely Liiku ja palaa! jatkaa niin ikään maailmankiertuettaan. Se on esillä parhaillaan Bangkokissa The National Science Museum Thailand -tiedekeskuksessa 31.3.2013 asti. Ennen Thaimaata näyttely on kiertänyt Norjan Bergenissä, Saksan Wolfsburgissa ja Kuwaitissa. Thaimaasta Liiku ja pelaa! palaa jälleen Norjaan toiseen tiedekeskukseen ja sieltä edelleen Aasiaan. Tiedekeskus Heurekassa tämä yleisön suosikiksi noussut näyttely oli esillä 31.1.2009–28.3.2010.

Liiku ja pelaa! innostaa liikkumaan pelaamisen, leikkimisen ja yhdessä tekemisen avulla. Liikkumiseen houkuttelevaan ympäristöön on sijoitettu pelejä ja leikkejä, joissa on käytetty kekseliäitä oivalluksia ja uutta tekniikkaa. Näyttely tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua myös liikunnan vaikutuksiin omassa kehossaan. Jokaisen kohteen yhteydessä kerrotaan, mitä aistitoimintoja se aktivoi tai edellyttää, millaisia liikunnallisia taitoja se kehittää ja minkälaista tiedonkäsittelyä tapahtuu kohdetta käytettäessä.

Lisätietoja:
Vientipäällikkö Seppo Stark, seppo.stark@heureka.fi, puh. 040 9015 262

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs