Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HAMKin opiskelijat esittelevät Seminaarin koululle tekemäänsä liikenneturvallisuustyötä 20.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opiskelijat esittelevät Seminaarin koululle tekemäänsä liikenneturvallisuustyötä 20.11.

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 15:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeen ammattikorkeakoulu ovat tehneet yhteistyössä Seminaarin koulun kanssa liikenneturvallisuustyön. Sitä esitellään torstaina 20.11. klo 13–15 Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikön pikkuauditoriossa osoitteessa Kaartokatu 2.

Työssä tutkittiin Seminaarin koulun lähialueen liikenneympäristöä ja alakoulun oppilaiden koulureittien turvallisuutta. Liikenneturvallisuusprojekti Seminaarin koulun liikenneympäristöstä integroitiin osaksi liikennealan koulutusohjelman opintoja.

Yhteistyö käynnistyi, kun Hämeenlinnan kaupungin liikennesuunnittelija Minna Aakkula teki aloitteen tutkimustarpeesta. Hämeen ammattikorkeakoulun puolelta mukana ovat olleet lehtori Sirpa Ojansuu ja 40 liikennealan opiskelijaa. Seminaarin koululta työhön osallistui viidennen luokan oppilaita ja opettajat Jouni Tikkanen, Anna Pirhonen ja Outi Dahlgren.

Yhteisellä maastokäynnillä tarkasteltiin oppilaiden koulureittejä ja tehtiin havaintoja matkan varrella. Missä ovat mahdolliset vaaranpaikat? Mitkä kohdat tuntuvat koululaisista turvattomilta? Missä kunnossa jalkakäytävät ja suojatiemaalaukset ovat?. Maastokäynnin yhteydessä oppilaat toivat esiin omia näkemyksiään ongelmakohdista ja vaaranpaikoista.

Maastokäyntien yhteydessä tuli esille ongelmakohtia, mm. runsas saattoliikenne koulun lähistöllä, oppilaiden huomiokyvyn suuntautuminen, huonot näkemäalueet ja ajoratamaalausten huono kunto.

Työn tavoitteena on esittää parannusehdotuksia ja tuoda esille lapsen turvalliseen liikkumiseen vaikuttavia asioita. Tärkeä tavoite oli myös tuoda liikennesuunnittelun opiskelijoille mahdollisuus kokea lasten näkökulma liikkumiseen. Seminaarin koulun opettajille mm. tuotetaan materiaalia, jota he voivat käyttää liikennekäyttäytymisen opetuksessa.

Lisätietoja liikennealan lehtori Sirpa Ojansuulta, puh. 050 574 4854 ja Seminaarin koulun opettaja Jouni Tikkaselta, puh. 03 621 2731.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs