Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Haminan nestesatamaan käynnistetään teollisuuspuistotoimintaa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Haminan nestesatamaan käynnistetään teollisuuspuistotoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2013 klo 15:16
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Haminan nestesatamaan EAKR-rahoitusta yritysten välisen yhteistyön kehittämiseksi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Haminan kaupunki, HaminaKotka Satama, Haminan Energia, Haminan Vesi sekä useat Haminan satama-alueella toimivat yritykset käynnistävät yhteistyössä Haminan Teollisuuspuisto – Hamina EcoPort -hankkeen, jonka keskeisin tehtävä on kehittää Haminan nestesatamassa toimivien yritysten välistä yhteistyötä ja pilotoida yritysten välillä klusterimaisia toimintatapoja. Hankkeessa lisätään myös yritysten välistä tiedottamista sekä kehitetään tukipalveluja yritysten tarpeisiin.

Kymenlaakson maakuntahallitus osarahoittaa Haminan Teollisuuspuisto – Hamina EcoPort -hanketta Etelä-Suomen EAKR-ohjelmasta. Hanke on voimassa vuoden 2014 loppuun saakka ja sen kokonaisbudjetti on 162 600 euroa.

Hankkessa kehitetään Haminan sataman alueella toimivien yritysten välistä yhteistyötä sekä pilotoidaan klusterimaisia toimintamalleja. Tavoitteena on käynnistää Haminan satama-alueella toimiva bioteknologian, kemian teollisuuden ja logistiikka-alaan erikoistunut klusteri. Hankkeen klusterointitoimenpiteiden odotetaan synnyttävän synergiaetuja ja kustannussäästöjä ja parantavan satama-alueen sekä sen lähialueilla toimivien yritysten toimintaedellytyksiä.

Hanke palvelee myös Kotka-Hamina seudun markkinointia yhdessä sidosryhmien ja muiden Etelä-Kymenlaakson elinkeinoelämää tukevien hankkeiden kanssa. Markkinointitoimenpiteillä edistetään uusien yritysten sijoittumista ja työpaikkojen syntymistä Etelä-Kymenlaakson alueella.

Hankkeen päärahoittajana on Euroopan unionin aluekehitysrahasto Kymenlaakson Liiton kautta. Muita rahoittajia ovat Haminan kaupunki, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy, HaminaKotka Satama Oy, Haminan Energia ja Haminan Vesi. Hanke päättyy 31.12.2014.

Hankkeen perustiedot

Hankkeen nimi: Haminan Teollisuuspuisto – Hamina EcoPort

Toteutusaika: 1.3.2013–31.12.2014

Hallinnoija: Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Rahoitus: Hanke on saanut EAKR-rahoitusta. Kokonaisbudjetti 162 600 €.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Pia Paukku, puh. 044 702 8322, etunimi.sukunimi@kyamk.fi
Elinkeinojohtaja Rami Hasu, Haminan kaupunki, puh. 0400 557 813, etunimi.sukunimi@hamina.fi

www.kyamk.fi/Haminanteollisuuspuisto

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs