Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » HaminaKotkan sataman vahvuuksilla haetaan uutta teollista liiketoimintaa

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

HaminaKotkan sataman vahvuuksilla haetaan uutta teollista liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2013 klo 11:01
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

HaminaKotkan satamaan haetaan uuttaa, satamasidonnaista teollista liiketoimintaa seudullisten toimijoiden yhteistyönä. Uuden liiketoiminnan haussa perustana ovat sataman edullinen sijainti Kaakkois-Suomessa Venäjän ja EU:n rajalla kuin Venäjän markkinoiden ja seudulta löytyvän osaamisen tarjoamat hyödyt sijoittuville yrityksille. Myös sataman toimijoiden yhteistyö ja jo tehdyt selvitykset tukevat vahvasti satamasidonnaisen teollisuuden lisäämistä. Tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä luoda yli 2000 uutta työpaikkaa niin uuden teollisen toiminnan kuin nykyisten teollisten toimintojen ja niitä tukevan liikenteen vahvistamisen kautta. Mallia on otettu Pohjois-Saksasta ja aiemmista seudulla läpiviedyistä onnistuneista kehityshankkeista.

Rostockin yliopiston Itämeri-instituutti ja Turun yliopiston merenkulkualankoulutus- ja tutkimuskeskus selvittivät Itämeren alueen satamiin sijoittuvia teollisuuslaitoksia. HaminaKotkan Satama Oy:n tilaaman selvityksen perusteella yritysten sijoittumisten keskeisimmät tekijät ovat logistiikka ja tarve laajentaa toimintaa. HaminaKotkan satama kykenee vastaamaan hyvin näihin teollisuuden tarpeisiin erityisesti Itämeren pohjoisella osalla, Venäjän rajalla.

”Haemme aitoja linkityksiä satama-alueen tarjoaman ja yritysten tarpeiden välille. Ensin määrittelemme tarjoaman täällä satamassa ja laajemmin koko Kotkan-Haminan seudulla. Sen jälkeen haetaan tavoitetila eli millaiset ratkaisut hyödyttäisivät parhaiten satamaa ja seutua. Kun tämä on tehty, niin haemme keinot, joilla tähän päästään. Varsinainen jalkatyö yritysten tarpeiden haarukoimiseksi ja oikeiden yritysten löytämiseksi alkaa tästä. Teemme tarkasti kohdennettua myyntityötä näille valituille asiakkaille tai asiakasryhmille”, kertoo hanketta vetävä Harri Eela Cursor Oy:stä.

”Rakennemuutos muuttaa Kaakkois-Suomen elinkeinorakennetta haastaen myös sataman muuttumaan. Tämä halutaan nähdä myös mahdollisuutena ja onnistumisista haetaan oppeja. Toteutunut Summan paperitehtaan muuttuminen tietoliikennekeskukseksi loi osaltaan uskoa muutoksen mahdollisuuksiin seudullamme”, toteaa Harri Eela.

Toimintaa koordinoi Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy. Projektiin osallistuvat HaminaKotkan satama Oy:n lisäksi Haminan ja Kotkan kaupungit, Haminan Energia Oy ja Haminan Vesi. Projektia rahoitetaan kumppaneiden panostuksella sekä EAKR-rahoitteisen rakennemuutoshanke GreenJobsin avulla.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Harri Eela, Cursor Oy, puh. 040 190 2508, harri.eela@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

HaminaKotka Satama Oy on vuonna 2011 perustettu, satamatoimintoja Kotkan ja Haminan kaupungeissa hallinnoiva osakeyhtiö. Sen kaikki osakkeet ovat Kotkan ja Haminan kaupunkien omistuksessa. HaminaKotka on Suomen suurin yleis-, vienti-, kontti- ja transitosatama. Täyden palvelun logistiikan ja teollisuuden keskuksena satama tarjoaa erinomaiset yhteydet Itämeren alueelle, Eurooppaan ja Aasiaan sekä tietysti Venäjän markkinoille. 1100 hehtaarin satama-alueella toimii 10 satamaoperaattorin ja 170 yrityksen lisäksi Itämeren tehokkaimpiin kuuluva konttiterminaali sekä nestemäisten aineiden varastointi- ja käsittelypalveluihin erikoistunut nestesatama. Sijainti Venäjän rajan läheisyydessä tekee HaminaKotkasta Suomen itäisimmän sataman ja IVY-maiden transitoliikenteen erityisosaajan.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs