Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Fölin kesäaikataulukausi astuu voimaan 25.4.2016

Turun seudullinen joukkoliikenne

Fölin kesäaikataulukausi astuu voimaan 25.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 09:00
Julkaisija: Turun seudullinen joukkoliikenne

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesän aikataulukausi astuu voimaan maanantaina 25.4.2016. Aikataulukirjat on jaettu alueen kotitalouksiin ja yrityksiin. Kesäaikataulukausi jatkuu 25.9.2016 saakka.

Uusi aikataulukausi tuo mukanaan mm. seuraavia muutoksia:

- Naantalin linjoille 6 ja 7 lisätään koulujen kesäloman ajaksi arkipäivien vuoroja siten, että Turun ja Naantalin välisellä reittiosuudella on kymmenen minuutin vuoroväli n. 7 - 19 välisenä aikana.

- Linjalle 6 lisätään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisiin öihin yksi vuoropari. Lisättävien vuorojen lähtöajat ovat Liedosta klo 1:00 ja Turusta klo 1:30.

- Linjalla 12 kouluvuoden aikana arkipäivien vuoroväli on 20 minuuttia, ja koulujen kesäloman aikana entiseen tapaan 30 minuuttia.

- Linjan K2 reittiä muutetaan seuraavasti: nykyinen reitti – Voivalantie – Rauhalinnantie – Rantalanpolku – Kaarinakoti – Ruokokatu – Voivalantie – nykyinen reitti molempiin suuntiin ajettaessa.

- Linjalle K5 tehdään aikatauluihin pieniä tarkistuksia.

- Liedon sisäisille linjoille L12 ja L13, joita liikennöidään koulujen kesäloman aikana, tehdään pieniä muutoksia. Linjan L12 reittiä muutetaan siten, että Tarvasjoelle ajetaan Hämeen Härkätien läntistä haaraa (mt 2230) keskustaan ja Tarvashoville saakka, josta reitti jatkuu Liedonperäntielle. Muutos koskee myös päinvastaista suuntaa. Linjan L13 liikennöintitarve on osoittautunut sen verran vähäiseksi, että kyseistä linjaa liikennöidään vain perjantaisin.

- Liedon sisäisille tehdään muutamia muutoksia 16.8. koulujen syyslukukauden alkaessa. Linjan L3 koulukeskukselta klo 14:45 lähtevä vuoro korvataan linjan L7 vuorolla klo 14:50. Ilmaristen koululta lähtevät klo 15:10 linjat L3 Päivästöön, Arosuolle ja Paavolaan sekä L4 keskustaan. Linjan L5 aamuvuoroa Yliskulmalta Tarvasjoen koululle aikaistetaan siten, että vuoro lähtee klo 7:15 Yliskulmalta ja Tarvasjoen koululta klo 7:35. Iltapäivällä L5 jatkaa klo 14:40 vuorossa Liedonperältä Tarvasjoen koululle, josta klo 15:30 jatkaa Hämeen Härkätien (mt 2230) kautta Yliskulmalle. Linjalle L9 tehdään aamun ensimmäiseen vuoroon aikataulun ja reitin muutos. Vuoro lähtee klo 7:10 Kaurinkoskentien ja Vintalantien risteyksestä ja ajaa muuttunutta reittiosuutta Nummelantieltä Lapinkulmantien kautta Laukkaniityntielle, josta Rantatien kautta takaisin Lapinkulmantielle. Iltapäivällä koulukeskukselta klo 16:05 lähtevä linjan L9 vuoro ajetaan Teijulan kautta Vintalantielle. Linjalle L11 lisätään keskusta seurakuntatalon pysäkiltä klo 7:05 lähtevä vuoro Tarvasjoen koululle.

Fölin reittiopas palvelee jatkossa myös pyöräilijöitä ja jalankulkijoita

Fölin reittiopas uudistuu kesäaikataulujen myötä. Reittihaku antaa jatkossa hakutuloksena myös pyörä- ja jalankulkureitit. Eli bussin käyttäjä voi jatkossa yhdistää kätevästi pyöräilyn ja bussin esimerkiksi työmatkoillaan tai käyttää reittihakua pelkkään pyöräilyyn tai kävelyyn. Haku antaa käyttäjälle opastuksen kartalla ja sanallisesti, sekä tietysti myös matkakestoarvion. Samassa yhteydessä reittioppaaseen on toteutettu toivottu ominaisuus, joka mahdollistaa usein toistuvien hakujen tallentamisen nettiselaimen kirjanmerkkeihin.

Haun uudet ominaisuudet:

- Pyöräreitti
- Kävelyreitti
- Mahdollisuus yhdistää pyörän ja bussin käyttö (pyörällä pysäkille)

Haku löytyy osoitteesta reittiopas.foli.fi

 

Lisätiedot: Turun seudun joukkoliikenne Föli, suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa, lauri.jorasmaa@turku.fi, puh. 0404827235.

 

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Fölin alueella on voimassa tasataksa, eli hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Koko alueella on voimassa samat liput, hinnat ja alennusryhmät. 

www.foli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs