Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Föli ja taksit selvittävät liityntäliikenteen mahdollisuuksia

Turun seudullinen joukkoliikenne

Föli ja taksit selvittävät liityntäliikenteen mahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun seudullinen joukkoliikenne

Haluaisitko kotiovellesi taksin, joka vie sinut Föli-bussin kyytiin? Entä jos taksi olisi odottamassa Föli-pysäkillä kotimatkan suuntaan? Tällaisiin kysymyksiin etsitään vastauksia selvityksessä, jonka tekevät Turun seudun joukkoliikenne Föli ja Lounais-Suomen Taxidata Oy. Ensimmäisessä vaiheessa asiaa selvitetään kyselyllä, jossa kartoitetaan tarvetta liityntäliikenteelle. Tarvekartoituksen perusteella päätetään jatkotoimista. Kysely on avoinna internetissä 17.12. alkaen.

Tarkoituksena on selvittää, minkälaisin edellytyksin asiakkaille voitaisiin järjestää edullinen kuljetus kotiovelta bussin kyytiin pysäkille. Liityntäliikenne voisi toimia myös toisin päin, jolloin taksi olisi odottamassa bussia pysäkillä. Lähtökohtana suunnittelussa on ollut, että palvelu pitää tilata etukäteen, ja että palvelu koskee vain etukäteen määriteltyjä pysäkkejä.

- Uudenlaisia liikenneratkaisuja tarvitaan erityisesti sellaisissa paikoissa, joissa ei esimerkiksi viikonloppuisin ole kunnan sisäistä Föli-liikennettä. Liityntäliikenne olisi ekologinen ja turvallinen vaihtoehto järjestää joukkoliikenne harvaan asutuilla alueilla, valottaa selvitystyön taustaa joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte.

- Tämä voisi toimia esimerkiksi niin, että kerran tunnissa olisi sovittu taksiyhteys tiheän vuorovälin bussipysäkille.

Keskeinen selvitettävä kysymys on, kuinka paljon matkustajat olisivat valmiit maksamaan liityntäliikenteestä. Suunnitelmissa on alustavasti lähdetty siitä, että taksimatkan osuudella olisi jokin kiinteä hinta, joka tulisi bussimatkan hinnan päälle.

- Kyseessä olisi aika räätälöity palvelu, joten jotain kustannuksia tulisi luonnollisesti myös liityntäpalvelua käyttävän asiakkaan maksettavaksi. Selvitämme nyt ennen jatkotoimia, miten tarpeellisena palvelua pidetään ja minkä verran palvelusta oltaisiin valmiit maksamaan, Korte sanoo.

Toteutuessaan liityntäliikenne täydentäisi nykyistä Föli-alueen korkealaatuista henkilöliikennettä, jossa busseilla ja takseilla on kummallakin oma tehtävänsä. Joustavat ratkaisut parantaisivat palvelutasoa entisestään.

- Liityntäliikenne voi olla vaihtoehto, jos se voidaan tehdä kaikille osapuolille kannattavasti. Jos tarve ja kannattavuus kohtaavat, Lounais-Suomen Taxidata Oy on mielellään selvittämässä uusia vaihtoehtoja, toteaa Taxidatan toimitusjohtaja Tapani Ekuri.

Liityntäliikenteen järjestämiselle aiotaan hakea myös valtiolta tukea. Jos asiat etenevät kaikilta osin myönteisesti, Föli-bussien ja taksien yhteinen liityntäliikennekokeilu voisi alkaa syksyllä 2016.

Kysely löytyy osoitteesta: http://foli.kysyy.fi/

Vastausaikaa on 13.1.2016 saakka.

Lisätietoja:

  • Turun seudun joukkoliikenne Föli, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte, 044 907 5121
  • Lounais-Suomen Taxidata Oy, toimitusjohtaja Tapani Ekuri, 0400 274 114

Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, Turun seudun joukkoliikenne Fölin. Fölin alueella on voimassa tasataksa, eli hinta on sama matkan pituudesta riippumatta. Koko alueella on voimassa samat liput, hinnat ja alennusryhmät. 

www.foli.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs