Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ennätysvuosi! Kylmä kesä piti veneilijät pinnalla

Trafi

Ennätysvuosi! Kylmä kesä piti veneilijät pinnalla

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 14:47
Julkaisija: Trafi

Huviveneilyssä menehtyi ennakkotietojen mukaan viime vuonna 40 henkilöä, 39 miestä ja yksi nainen.

”Edellisvuonna menehtyi 53 veneilijää, joten nyt suunta on oikea. Voidaan puhua jopa ennätysvuodesta, sillä tilastojen mukaan koskaan aiemmin ei Suomessa ole selvitty näin vähillä vesiliikenteen kuolemilla,” iloitsee yksikönpäällikkö Ville Räisänen.

Kylmä kesä väritti kulunutta veneilykautta ja näkyy erityisesti arkipäivinä tapahtuneessa onnettomuuksien vähenemisessä. ”Vesiliikenteen käytännön valvojien ja pelastajien (Raja, Poliisi, Meripelastusseura) mukaan suomalaiset ovat veneilleet menneenä veneilykautena pääasiassa viikonloppuisin, joka on näkynyt kuolintilastojen lisäksi hälytysten määrän jakautumisessa” kertoo Räisänen.

Myös veneilijöiden asenteet ovat vuosikymmenten saatossa turvallisuuskulttuurin kehityksen myötä muuttuneet. Esimerkiksi 1980-luvun puolivälissä kuoli vesiliikenteessä vuosittain keskimäärin yli 90 ihmistä, 2000-luvun alkuvuosina enää yli 60. ”Nyt viimeisen kolmen vuoden aikana keskiarvo on pudonnut alle 50:een ja koko tämän ajan veneiden sekä veneilyn määrä on kasvanut”, toteaa Räisänen.

Lähes kaikki onnettomuudet tapahtuivat tuttuun tapaan pienille moottori- ja soutuveneille. Lisäksi sekä purjelautailu- että vesiskootterionnettomuuksissa menehtyi viime vuonna yksi henkilö.

Onnettomuus sattui useimmiten veneen kaatumisen tai kallistuman vuoksi.  ”Uskaltaisin väittää vanhaan malliin, että useimmat näistä menehtyneistä olisi pelastanut se, että ne pelastusliivit olisivat olleet päällä”, toteaa Räisänen.

Viime vuonna vesiliikenneonnettomuuksissa menehtyneistä reilu neljännes oli yli 75-vuotiaita.

Lisätietoja:

Vesiliikenneonnettomuuksien 2015 ennakkotilasto http://www.trafi.fi/filebank/a/1454920939/40efa2186e4ee8c6d090713aaa0eb5ef/19735-VESILONN_2015_1-12_ennakko.pdf

Vesillä liikkumisen opashttp://pinnalla.trafi.fi/

Trafin veneilysivusto http://www.veneily.fi

yksikönpäällikkö Ville Räisänen, p. 029 5346 457, ville.raisanen(at)trafi.fi, twitterissä @villeraisanen

 

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs