Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Eläköön turvallinen joukkoliikenne

HSL Helsingin seudun liikenne

Eläköön turvallinen joukkoliikenne

Tiedote.
Julkaistu: 24.07.2012 klo 14:44
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Neljättä Euroopan tieliikenneturvallisuuspäivää vietetään huomenna 25.7.2012. Tänä vuonna erityistä huomiota kiinnitetään nuorten aktiivisuuteen liikenteen turvallisuudessa. HSL on mukana useiden muiden toimijoiden kanssa pitkäkestoisessa Eläköön-kampanjassa, jolla haetaan ideoita liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

HSL haluaa muistuttaa vuosipäivänä, että erinomainen keino parantaa nuorten turvallisuutta tieliikenteessä on siirtyä käyttämään joukkoliikennettä. Liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan kuljettu kilometri on selvästi vaarallisinta moottoripyörällä, mopolla tai polkupyörällä. Juuri nämä liikennemuodot ovat erityisesti nuorten suosiossa. Sen sijaan turvallisimmin kilometrin kulkee lentäen, junalla, linja-autolla tai jalan.

Eri liikennemuotojen turvallisuus 

 

  

  Lähde: LVM

”Sen sijaan, että vanhemmat ostavat nuorelle rippilahjaksi mopon, lahjaksi voisi antaa vaikkapa koko vuoden seutumatkat. Lippu maksaa noin 500 euroa ja vanhemmat voivat luottaa siihen, että nuori on turvallisessa kyydissä”, HSL:n viestintäjohtaja Mari Flink sanoo.

Eläköön-kampanja innostaa nuoria pohtimaan liikenneturvallisuutta

Suomen sija eurooppalaisessa tieliikenteen turvallisuusvertailussa on laskenut viime vuosina. European Transport Safety Councilin (ETSC) kesäkuussa julkaiseman raportin mukaan tieliikenteen kuolleisuus on nuorilla jopa 69 % suurempi kuin muulla väestöllä. Nuorilla miehillä riski on vieläkin suurempi.

”Kesäkuussa saimme viralliset tiedot myös Suomen tieliikenteen onnettomuuksista. Tilaston mukaan 36 prosenttia kaikista loukkaantuneista on nuoria, 15–24-vuotiaita.  Tämä on kolme kertaa enemmän kuin heidän osuutensa väestöstä.  Olisiko jonkinlainen liikenneturvallisuuden ryhtiliike paikallaan”, pohtii liikenneministeri Merja Kyllönen.

Eläköön-kampanjalla on parhaillaan käynnissä nuorille suunnattu videokilpailu liikkumisen turvallisuudesta.  Kilpailuaikaa on heinäkuun loppuun, ohjeet www.eläköön.fi/videoskaba. Eläköön.fi-sivustolla voi käydä ehdottamassa myös omia ideoitaan liikenneturvallisuuden parantamiseksi, sekä äänestää jo tehdyistä ehdotuksista. Sivuilla voi antaa myös oman lupauksensa liikenneturvallisuuden puolesta.

Liitetiedostot

 Eläköön-kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenneturva, Allianssi, Autokoululiitto, C.A.S.H.-hanke, Helsingin seudun liikenne HSL, Linja-autoliitto, Liikennevakuutuskeskus, Opetushallitus, Partiolaiset, Punainen Risti, Rahtarit, Rajavartiolaitos, sisäasiainministeriön pelastusosasto, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH, Meripelastusseura, Taksiliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs