Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Eläköön kampanjoi myös tasoristeysturvallisuuden puolesta

Trafi

Eläköön kampanjoi myös tasoristeysturvallisuuden puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2012 klo 09:51
Julkaisija: Trafi

Kansalaisten huoli tasoristeysten turvallisuudesta on poikinut runsaasti ideoita Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjan sivuille. Erityisesti näkyvyyteen – sekä itse risteysten että junien – on pyritty löytämään ratkaisuja, mutta myös pakollinen hidastaminen ennen tasoristeyksiä töyssyjen yms. korotusten avulla on innostanut ideoijia.

Tasoristeys - juna ei pysähdy, pysähdy sinä

Tasoristeysonnettomuuksien syynä on usein väärä tilannearvio tai tietoinen riskinotto. Kokemattomuus tai olosuhteet eivät kelpaa selitykseksi tasoristeysonnettomuuksiin, sillä suurin osa onnettomuuksista tapahtuu hyvällä säällä, tutussa tasoristeyksessä ja kokeneelle autoilijalle.

Junan pysähtymismatka on 140 km tuntivauhdilla yli kilometri. Äkkitilanteessa junalla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta väistää tai pysähtyä nopeasti.

Tasoristeysonnettomuuksia on tapahtunut alkuvuonna 2012 yhteensä 15, kuolemaan johtaneita yksi.

Kansainvälisesti tasoristeysturvallisuuden puolesta

Tänään 7.6. vietetään kansainvälistä tasoristeyspäivää. Päivän aikana tiedotetaan tasoristeysturvallisuuden puolesta yli 40 maassa ympäri maailmaa. Erityisesti huomiota kiinnitetään tasoristeyksen ylittäjän vastuuseen. Käyttäytymisen muutos turvallisuushakuisempaan suuntaan vähentäisi onnettomuuksia.

Mikä on sinun ideasi turvallisemman tasoristeyksen puolesta?

Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjan utopistinen tasoristeysnorsu muistuttaa havainnoinnin tärkeydestä tasoristeyksissä ja samalla innostaa ideoimaan tasoristeysturvallisuudesta villilläkin tavalla. Eläköön-norsua ei voisi ohittaa huomaamatta, mutta miten muuten tasoristeysturvallisuutta olisi mahdollista kehittää? Kerro oma ideasi turvallisemman tasoristeyksen puolesta meille osoitteessa www.eläköön.fi tai äänestä jo sivuille jätettyä ideaa. Kaikki yli 1000 ääntä saaneet ideat lähetetään kommenteille ja toivottavasti parhaimmissa on rahkeita myös toteutukseen asti.

Jo annetut tasoristeysideat on koottu omaksi kokonaisuudekseen eläköön.fi-sivuille osoitteeseen http://www.elakoon.fi/tehtava/2. Sivulla voit antaa myös lupauksesi, että toimit turvallisemman tasoristeyskulttuurin edistäjänä.

Pitkäaikainen Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tie-, vesi-, raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan. Kampanjassa ovat mukana mm. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi ja Liikenneturva. Yhteensä mukana on kolmisenkymmentä viranomais- ja järjestötahoa.

www.eläköön.fi
www.facebook.com/elakoon

Eläköön-kampanjan tasoristeyssivut: http://www.elakoon.fi/tehtava/2

Tasoristeysonnettomuustilastot Liikenneviraston sivuilla: http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikennevirasto/tilastot/onnettomuustilastot/tasoristeysonnettomuudet

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Reetta Salonen, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, puh. 020 618 7051, reetta.salonen(at)trafi.fi

yksikön päällikkö Janne Tuovinen, Liikennevirasto, puh. 020 637 3028, janne.tuovinen(at)liikennevirasto.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs