Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Den närmade banarbetsperioden påverkar sommarens tågresande

VR Group

Den närmade banarbetsperioden påverkar sommarens tågresande

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.05.2016 kl. 09:53
Utgivare: VR Group

Sommarens livligaste banarbetsperiod börjar snart. Reparations- och byggarbetena som Trafikverket låter göra på banorna minskar i framtiden tågtrafikens känslighet för störningar och möjliggör ännu snabbare tågresor. Redan i juni detta år förkortas restiderna på flera rutter.
 
Även denna sommar utförs det banarbeten på flera håll längs bannätet. Arbetena fortsätter igen framförallt på banan i Österbotten mellan Tammerfors och Uleåborg. VR:s mål är att förkorta restiden mellan Helsingfors och Uleåborg så att restiden efter att banarbetena blivit klara år 2018 som snabbast skulle vara fem timmar istället för den nuvarande restiden på sex timmar.
 
Arbetena påverkar också bland annat trafiken mellan Uleåborg och Rovaniemi samt mellan Tammerfors och Jyväskylä. En lista över alla banarbeten finns på webbplatsen https://www.vr.fi/cs/vr/sv/trafikinfo och i tidtabellssökningen på vr.fi. Dessutom får man information om arbeten som påbörjas och deras inverkan på resandet i de sociala medierna, på stationerna och via VR:s telefonservice.
 
På grund av banarbetena ställs en del tågturer in och en del ersätts med busstransporter. Restiderna kan också bli längre. En del av arbetena fortsätter fram till slutet av året. Vi rekommenderar att passagerarna i förväg kontrollerar hur eventuella banarbeten inverkar på resandet.
 
Information om banarbetenas inverkan på tågresandet:
 
Twitter @VRpalvelu
 
Facebook VRYhteisellamatkalla
 
VR:s kundservice 0600 41900 (1,99 €/samtal + lna)

VR Group är ett mångsidigt, miljövänligt och ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och infrastrukturbyggande. Koncernen har mer än 8 000 anställda. VR Group verkar i huvudsak i Finland, men också utomlands, i synnerhet i Ryssland och Sverige.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs