Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » De nya filerna på Kervovägen öppnas för trafik

Liikennevirasto

De nya filerna på Kervovägen öppnas för trafik

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.06.2016 kl. 13:18
Utgivare: Liikennevirasto

De nya filerna på Kervovägen (lv148) öppnas för trafik måndagen den 6 juni 2016. Förutom de nya filerna tas ett nytt övergångsställe över Lahtisvägen i bruk söder om korsningen mellan Kervovägen och Lahtisvägen.

De nya filerna på Kervovägen (lv148) öppnas för trafik måndagen den 6 juni 2016. De nya filerna finns i anslutningsområdet mellan Kervovägen och Lahtisvägen, mellan gång- och cykelbron vid Keinukallio och de östra ramperna vid motorvägen till Lahtis. I och med de nya filerna kommer det vid Lahtisvägens anslutningsområde att finnas tre filer för trafiken i vardera riktning, varav en svänger och två går rakt fram. Öppnandet av filerna gör trafiken i anslutningsområdet smidigare och möjliggör bättre än förut specialtransporter och tung trafik till logistikcentrumen i området.

Efter att filerna har tagits i bruk fortsätter finslipningsarbeten i området i juni–juli, till exempel filmarkeringar, beläggningsarbeten och kantfyllningsarbeten. Även grönarbetena i området fortsätter under sommaren.  I de andra delarna av entreprenadområdet fortsätter byggandet i normal takt och hela entreprenaden blir klar i november.

Samtidigt som filerna tas i bruk öppnas även det trafikljusstyrda övergångsstället som byggts över Lahtisvägen söder om korsningen mellan Kervovägen och Lahtisvägen. Övergångsstället förbättrar gång- och cykeltrafikens möjligheter att förflytta sig tryggt i det livliga korsningsområdet.

Karta över förändringarna:

Bilagor

Mer information:
projektchef Riitta Parviainen, Trafikverket, tfn 0295 34 3034, riitta.parviainen(at)liikennevirasto.fi

I projektet med att förbättra landsväg 148 förbättras landsvägen som går från Tusby via Kervo till Sibbo vid Kervo med hjälp av extra filer som anläggs längs landsvägen och i dess anslutningar. Projektet genomförs som ett av Trafikverket, Kervo stad och Sibbo kommun samfinansierat projekt. www.liikennevirasto.fi/mt148, www.facebook.com/mt148

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs