Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Dassault Systèmes ja Airbus laajentavat suunnitteluyhteistyötään

Dassault Systèmes ja Airbus laajentavat suunnitteluyhteistyötään

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 13:45
Julkaisija: Dassault Systemes

Dassault Systèmes ja Airbus laajentavat suunnitteluyhteistyötään

Uudella 3D-ohjelmalla simuloidaan lentokoneiden kestävyyttä ja suorituskykyä

28. helmikuuta 2013 — Maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-teknologioihin keskittynyt ohjelmistoyritys Dassault Systèmes on julkistanut yhteistyösopimuksen johtavan lentokonevalmistaja Airbusin kanssa. Yritykset laajentavat Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustan käyttöä realistisissa simulaatioissa (SIMULIA). Uusi ohjelmisto nopeuttaa uusien lentokoneiden rakenteellista analysointia ja virtuaalista testausta. Ensimmäisenä tekniikkaa hyödynnetään tulevan A350-900 -mallin suunnittelussa.

Airbusin ADVANS-ohjelma (Accelerated Development for Vulnerability and Nonlinear System) koostuu innovatiivisista simulaatiomenetelmistä, joilla SIMULIA Abaqus -ohjelman analyysimahdollisuuksia käytetään ennakoimaan, miten lentokoneen rakenteet käyttäytyvät tosielämässä. Todenmukainen analyysi tehdään jo suunnitteluvaiheessa, joten kalliita testejä tarvitsee tehdä vähemmän ja tuloksena on parempaa suunnittelua aiempaa nopeammin ja kustannustehokkaammin. Airbusin suunnittelijat ja insinöörit luovat laajoja simulaatiomalleja CATIA-ohjelmistolla suunnitelluista lentokonemalleistaan. Sen jälkeen Airbus voi tehdä simulaatiomalleille rakenteellisia analyyseja SIMULIA Abaqus -ohjelmiston avulla.

– Projektimme mahdollistaa kokonaisten lentokonemallien simuloinnin yhdessä yössä. 3DEXPERIENCE-alusta auttaa käyttäjiä laskemaan lentokoneen tarkan fyysisen suorituskyvyn entistä aiemmin ja jo paljon ennen fyysisiä testejä. Tämä auttaa suunnittelijoita tekemään tärkeitä muotoiluun ja tekniikkaan liittyviä päätöksiä, kertoo 3D-mallintamiseen keskittyneen ohjelmistoyrityksen Dassault Systèmesin toimitusjohtaja Monica Menghini.

Airbus ADVANS -ohjelma on suuri virstanpylväs Airbusin ja Dassault Systèmesin pitkäaikaisessa yhteistyössä. 3DEXPERIENCE-alustaan kuuluva SIMULIA-sovellus mahdollistaa käyttäjien siirtymisen likimääräisistä lineaarisista analyyseistä tarkempiin epälineaarisiin simulaatioteknologioihin.

CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM ja 3D VIA ovat Dassault Systèmesin rekisteröimiä ohjelmistoja.

Lisätietoja:

Dassault Systèmes, lehdistön yhteyshenkilöt

Kristin Zacharoff, Kristin.zacharoff@3ds.com, +46 (0)31 720 5885

Mari Kuusinen, OS/G Viestintä, mari.kuusinen@osg.fi, p +358 40 1964374

Liitetiedostot

Dassault Systèmes Dassault Systèmes on maailman johtava tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittynyt ohjelmistoyritys. Pariisin pörssissä noteeratun yrityksen pääkonttori sijaitsee Vélizyssa, ja sillä on 124 toimipistettä 27 eri maassa. Yrityksessä työskentelee yli 8 000 asiantuntijaa. Yritys on toiminut 3D-mallinnussovellusten pioneerina vuodesta 1981 lähtien, ja sillä on yli 115 000 asiakasta 80 maassa. Dassault Systèmesin asiakkaita ovat muun muassa Deltamarin, Metso, BMW Group, Skanska, Scania ja Procter&Gamble. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 1,25 miljardia euroa. Suomessa Dassault Systèmes on toiminut huhtikuusta 2010 ja se työllistää 20 ammattilaista. Lisätietoja: www.3ds.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs