Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Daimler ja Bosch perustavat sähkömoottoreita tuottavan yhteisyrityksen

Robert Bosch Oy

Daimler ja Bosch perustavat sähkömoottoreita tuottavan yhteisyrityksen

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2011 klo 08:30
Julkaisija: Robert Bosch Oy

  • Täyssähköautojen sähkömoottorien kehitys, tuotanto ja myynti
  • Tuotannon määrä alkaa vuonna 2012
  • Toimipaikat Hildesheimissa ja Stuttgartissa

 

Daimler AG ja Robert Bosch GmbH aikovat laajentaa pitkäaikaista yhteistyötään ryhtymällä kehittämään ja tuottamaan yhdessä täyssähköautojen sähkömoottoreita Euroopassa. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen ja aloittaneet neuvottelut yhteisyrityksen perustamiseksi. Molempien yhtiöiden puoliksi omistaman yhteisyrityksen perustaminen saataneen päätöksen vuoden 2011 alkupuoliskolla.

Yhtiöt pyrkivät yhteisen osaamispohjan avulla nopeuttamaan sähkömoottorien kehitystä sekä hyödyntämään synergiaetuja. Yhteisen tuotannon on aiesopimuksen mukaan määrä alkaa vuonna 2012. Yhteisyrityksen kehittämiä sähkömoottoreita kaavaillaan käytettäviksi Mercedes Benz- ja Smart-sähköautoissa vuodesta 2012 alkaen. Jatkossa moottorien myynnistä muille autonvalmistajille huolehtii Bosch. Yhteiset toiminnot aiotaan sijoittaa suur-Stuttgartin alueelle sekä Pohjois-Saksassa sijaitsevaan Hildesheimiin.

Bosch-konserni on johtava teknologian ja palvelujen toimittaja. Johtavana autoteollisuuden tavarantoimittajana sillä on runsaasti osaamista sähkömoottorien kehittämisestä ja tuottamisesta, ja se valmistaa jo nyt sähkömoottoreita sarjatuotantona Hildesheimissa.

Autonvalmistaja Daimler on kerännyt 20 vuoden kokemuksen sähköajoneuvoista sekä sähkömoottorien ja akkujen tärkeimmistä komponenteista, joten yhtiöllä on kattava näkemys siitä, kuinka tällä alalla voidaan parhaiten saada tuloksia aikaan.

Lisätietoja Daimlerista ja Boschista on saatavissa verkko-osoitteista www.media.daimler.com ja www.bosch-presse.de.

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com, p. 010 480 8225

 

 

 

 

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2010 liikevaihto oli 47,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli noin 285 000 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 300 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan noin neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 3 800 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Bosch viettää 125-vuotisjuhlaansa vuonna 2011. Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa. Lisätietoja: www.bosch.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs