Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Bosch-yhtymä ja Vodafone muodostavat maailmanlaajuisen strategisen kumppanuuden ja luovat "esineiden internetin"

Robert Bosch Oy

Bosch-yhtymä ja Vodafone muodostavat maailmanlaajuisen strategisen kumppanuuden ja luovat "esineiden internetin"

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2011 klo 10:00
Julkaisija: Robert Bosch Oy

Yhteistyön päämääränä on ammentaa molempien yritysten vahvuuksia ja yksinkertaistaa entistä älykkäämpien laitteiden kehittämistä.

Stuttgart, Düsseldorf ja Lontoo, 1.3.2011 - Bosch-yhtymä ja Vodafone ovat aloittaneet yhteistyön. Yritykset yhdistävät omat Machine to Machine (M2M) -alustansa tarjotakseen yrityksille yksinkertaisen tavan yhdistää laitteita langattomasti internetiin.

Yhteistyöllä Bosch-yhtymä, johtava globaali teknologiatuotteiden toimittaja, ja Vodafone, yksi maailman suurimmista teleoperaattoreista, tarjoavat kansainvälisille yrityksille helpon tavan hallita sulautetun SIM-kortin sisältäviä tuotteita. Tarkoituksena on yksinkertaistaa prosessien johtamista monilla teollisuuden aloilla ja tehdä se intuitiivisella, integroidulla ja kustannustehokkaalla tavalla.

Hissit, ilmastointijärjestelmät ja liukuportaat ovat esimerkkejä tuotteista, jotka hyötyvät sulautetuista SIM-korteista. Laitteiden automaattinen varoitusjärjestelmä ottaa ongelmatilanteissa yhteyden huoltoon Vodafonen matkapuhelinverkon kautta. 

Bosch tuo yhteistyöhön kokemuksen sensorisuunnittelusta ja Boschin Multi-Service-alustaan perustuvasta automaatiotekniikasta. Tämä yhdistyy Vodafonen kykyyn tarjota laadukkaita verkkoja ja hallinnointityökaluja, joilla laitteiden globaali käyttöönotto sujuu stressittä. Boschin Multi-Service-alusta,joka mahdollistaa yrityksille automatisoitujen prosessien kehittämisen, integroidaan Vodafonen Global Data Service Platformiin (GDSP). Se antaa yrityksille mahdollisuuden kontrolloida tuhansia sulautettuja SIM-kortteja eri puolilla maailmaa.

Yhdistetty palvelutarjonta mahdollistaa sen, että yritykset voivat tarjota saumattoman ja integroidun end-to-end-palveluita, mikä lisää kustannustehokkuutta. Asiakkaat hyötyvät yksinkertaisemmasta ja nopeammasta toimitusketjusta sekä kyvystä sopeuttaa liiketoimintaprosesseja markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin.

"Yhteistyö Boschin kanssa mahdollistaa sen, että voimme tarjota laitevalmistajille helpon tavan hallita ja hallinnoida erilaisia laitteita langattomasti eri puolilla maailmaa", kertoo Vodafone Global Enterprisen toimitusjohtaja Nick Jeffery. "Mobiiliominaisuuksilla varustetuilla laitteilla on mahdollista parantaa asiakastyytyväisyyttä sekä lisätä tehokkuutta eri toimialoilla mukaan lukien energia-, auto-, turvallisuus-, terveydenhuolto- sekä rakentamisen toimialoilla"

"Nopean teknologiakehityksen ansiosta, monet päivittäin käytettävät laitteet kehittyvät entistä älykkäämmiksi. Meidän tehtävämme nyt on yhdistää web-sovellusten ja pilvipalveluiden potentiaali analyysimetodien ja pienoisantureiden avulla. Bosch aikoo kehittää ja tarjota täysin uudenlaisia verkkokytkeytyneitä tuotteita ja palveluita", kertoo Boschin Groupin Hallituksen jäsen Siegfried Dais. "Kansainväliset asiakkaat tulevat hyötymään Boschin kokemuksesta teknologiatuotteiden toimittajana sekä Vodafone asiantuntemuksesta tietoliikenteen alalta. Tämä kumppanuus osoittaa sen, että olemme tekemässä suuria edistysaskelia kyseisellä tulevaisuuden segmentillä".

Lisätietoja:        Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com, 010 480 8225

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@osg.fi, 0400 630 063 / Toni Perez

 

Bosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa. Lisätietoja: www.bosch.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs