Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Autoliiton kannanotto tiestön kunnosta

Autoliiton kannanotto tiestön kunnosta

Julkaistu: 21.09.2010 klo 10:26
Julkaisija: Tietoputki Oy

Autoliiton Pasi Nieminen: Teiden kunto on päättäjien tahdosta kiinni

Autoliiton Pasi Nieminen:
Teiden kunto on päättäjien tahdosta kiinni


Liikennevirasto sanoi sen ääneen, mitä maan talouselämä ja tienkäyttäjät ovat jo pitkään pelänneet: vain teiden runkoverkko voidaan pitää edes nykyisessä kunnossa, ja muiden vähäliikenteisempien teiden kunnon annetaan rapistua nykyisestään.

Liikenneinfrastruktuuri ja tieliikenne, jossa henkilöliikenteestä liikkuu 93 prosenttia ja tavaraliikenteestä kaksi kolmasosaa – arvossa laskien vielä enemmän – on Suomelle erittäin tärkeä kilpailutekijä. Sen merkitys vain kasvaa, sillä tuottavuuden parantamisen tavoitteet ovat Suomen suuria haasteita tulevina vuosina.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Niemiselle liikenneviraston kannanotto ei tullut yllätyksenä. Tienkäyttäjän näkökulmasta tässä on valtion nipistäessä teiden ylläpidon ja kehittämisen määrärahoista se ongelma, että tienkäyttäjät maksavat sen pidentyneinä ajoaikoina ja kohonneina polttoaine- ja ylläpitokustannuksina.

Milloin on oikea aika?

– Tuntuu siltä, että olemme jonkinlaisessa noidankehässä. Valtiontalous sanelee kansantalouden kustannuksella sen, mitä tiestölle tehdään. Nousukaudella ei ole lisätty panostuksia, koska on pelätty ylikuumenemista, ja laskusuhdanteessa valtion budjetissa teiden yllä- ja kunnossapitoon tarvittavista määrärahoista on säästetty. Tästä on seurannut se, että koskaan ei ole ollut oikea aika satsata varoja tiestöön, ja se näkyy kyllä niiden kunnossa. Tämä on enemmän tahdosta kuin rahasta kiinni, Nieminen näpäyttää.

Niemisen mukaan tilanne vain huononee, sillä rahoituskehyksen kaventuessa päällysteiden uusimisväli venähtää yli 20 vuoteen, kun tavoite on, että uusiminen tapahtuisi noin 12 vuoden välein. – Samalla huonokuntoisten teiden osuus nousee 3 500 kilometristä noin 5 700 kilometriin muutamassa vuodessa.

Tilanne on haastava myös liikenneturvallisuuden kannalta, sillä valtioneuvoston periaatepäätöksellä on vahvistettu liikenneturvallisuussuunnitelma, jossa on tavoitteena lisätä keskikaistoja, ohituskaistoja, laajentaa pengeralueita, lisätä kevyen liikenteen väyliä, jne. Kaikki nämä lisäisivät liikenneturvallisuutta, mutta riittävät määrärahat niiden toteuttamiseen puuttuvat.

Valtiovalta vastaa

Liikenne- ja viestintäministeriön ja liikenneviraston tehtävänä on huolehtia liikenteestä. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että virkamiehet ovat nostaneet kädet pystyyn ja hyväksyneet nykyiset kehykset ja toimintatavat sekä lopettaneet kamppailun paremman, turvallisemman ja sujuvamman liikenteen puolesta. Tässä tilanteessa olisi erittäin tärkeää, että poliittiset päättäjät, joilla viime kädessä on vastuu tiestön kunnosta, järjestävät riittävän rahoituksen. Pelkällä toiminnan tehostamisella ei tuloksia synny, sillä se tie on loppuun kuljettu.

Alemman tieverkon kunnolle asettaa omat vaatimuksensa metsäteollisuuden puuhuollon turvaaminen. Iso haaste on myös se, että ydinvoimaratkaisua tehtäessä päätettiin hyödyntää metsistä saatavaa bioenergiaa jatkossa huomattavasti enemmän. Miljoonien kuutioiden ”risupaketteja” ei liikutella huonoilla ja kelirikkoisilla teillä. Tiet täytyy pitää hyvässä kunnossa, jotta prosessit toimivat katkeamatta. Eikä pidä unohtaa myöskään kymmeniä tuhansia maatalousyrittäjiä, joiden on saatava tuotteensa myyntiin tai jatkojalostukseen.

Automatkailu on lisääntynyt tuntuvasti, eivätkä turistit pitkään jaksa liikkua kapeilla, hitailla ja kuoppaisilla teillä. Turvallisuus on aina ollut suomalaisten valttia. Siitä seuraa, että myös liikenteessä täytyy pitää huoli siitä, että täällä on vaivatonta ja turvallista liikkua. Tiestön on oltava siinä kunnossa, että tänne kehtaa vieraiden tulla.

– Meillä on ensi vuonna vaalit ja toivoisin, että puolueet omissa ohjelmissaan ja kansalaiset äänestyspäätöksiä tehdessään huolehtivat siitä, että näille asioille tulee riittävä ja niille kuuluva painoarvo. Tällä hetkellä eletään tilanteessa, jossa tiestön ylläpitoon tarvittavan rahoituksen ja käytettävissä olevan rahoituksen välinen kuilu kasvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lasku jätetään tulevien sukupolvien maksettavaksi, Pasi Nieminen muistuttaa.

Videolinkki: Pasi Nieminen: Se on tahdosta kiinni

Lisätietoja:
Pasi Nieminen, 040 507 0100, pasi.nieminen@autoliitto.fi
Heikki Jämsä, 050 587 2911, heikki.jamsa@infrary.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs