Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Atlas Elektronik Finland sai Pansion peruskorjauksen päätökseen

Atlas Elektronik Finland Oy

Atlas Elektronik Finland sai Pansion peruskorjauksen päätökseen

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 11:00
Julkaisija: Atlas Elektronik Finland Oy

Täysin peruskorjattu miinalautta Pansio luovutetaan Merivoimille tänään Uudessakaupungissa. Työn on toteuttanut saksalainen Atlas Elektronik Finland Oy, joka käyttää alihankkijanaan Uudenkaupungin Työvene Oy:tä. Peruskorjauksessa uudistetaan kaikki kolme Pansio-luokan miinalauttaa: Pansio, Porkkala ja Pyhäranta. Pansio valmistui niistä ensimmäisenä. Porkkala on korjauksessa ja Pyhärannan korjaus aloitetaan, kun Pansio on taas merivoimien käytössä. Peruskorjauksella jatketaan alusten elinikää pitkälle 2030 -luvulle saakka.

- Kaikki peruskorjauksen vaatimat työt on tehty Suomessa. Olemme tehneet merkittäviä yhteistyöprojekteja merivoimien ja rajavartiolaitoksen kanssa aiemminkin. Niiden aikana meille on Suomeen kertynyt runsaasti osaamista, jota toivottavasti pääsemme hyödyntämään tulevissakin projekteissa, Atlas Elektronik Finlandin, AEFI:n, toimitusjohtaja Jaakko Savisaari sanoo.

AEFI on aiemmin ylläpitänyt ja kehittänyt merivoimien järjestelmiä Hamina -luokan ohjusveneissä ja muissa yksiköissä. Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turvalle se on toimittanut maailmallakin kiinnostusta herättäneen integroidun merenkulku- ja tehtävänhallintajärjestelmän.

Nyt peruskorjattaviin miinalauttoihin on ulkomailta hankittu uudet moottorit, satelliittitietoliikenne- ja kevyet asejärjestelmät, koska niiden valmistusta ei Suomessa ole. AEFI on tehnyt Suomessa myös vaativan järjestelmien ohjelmointityön. Miinalauttojen miinoitus- ja merikuljetuskyky säilyy remontissa ennallaan. Peruskorjauksessa on parannettu miinalauttojen kykyä tukea kevyitä alusyksiköitä täydentämällä niiden polttoaine- ja vesivarastoja sekä huolehtimalla niiden jätevesistä.

Lisätietoja:

Jaakko Savisaari

toimitusjohtaja

Atlas Elektronik Finland Oy

puh. 020 779 0180

 

Vahvasti kasvava Atlas Elektronik Finland Oy on osaava projektinjohtaja ja tietojärjestelmien toimittaja. Sen pääasiakkaita ovat puolustus- ja turvallisuusviranomaiset. Atlas Elektronik Finland Oy on osa saksalaista Atlas Groupia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs