Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ändringar i porton den 15 februari

Posti Group

Ändringar i porton den 15 februari

Pressmeddelande.
Publicerad: 12.01.2016 kl. 12:05
Utgivare: Posti Group

I februari 2016 kommer det att ske ändringar i priserna på kontanttjänster som Posti erbjuder sina konsumenter.

I fråga om kontanttjänster som erbjuds åt konsumenter övergår Posti helt till en prissättning som används allmänt i Europa. Enligt den har alla inrikes och utrikes brevförsändelser egna taxor. Även priserna på andra kontantbetalda posttjänster kommer att höjas.

Orsaken bakom detta är den kraftiga nedgången av antalet postförsändelser. Därmed blir utdelningskostnaden per en enstaka försändelse desto dyrare ju färre försändelser det finns att dela ut. Finländska hushåll använder i genomsnitt totalt cirka 30 euro per år för sändning av kort, brev och paket, så på årsnivå höjs priset per hushåll med cirka 2–3 euro.

Posti effektiviserar sin verksamhet på många sätt i syfte att hålla kostnaderna nere och erbjuder samtidigt kunderna posttjänster på nätet och mobilt oberoende av tid och plats.

Portona på brevförsändelser differentieras – så här skickar du till utlandet

 – Ute i världen är det vanligt med separata avgifter för inrikes och utrikes brevförsändelser. Nu ändrar vi även portot på den lägsta viktklassen för utrikes försändelser till att bättre motsvara kostnaderna, konstaterar Ulla Seppälä, direktör vid Posti.

Priset på utrikes brevförsändelser kommer i fortsättningen att vara 1,30 euro i Priority-klass och 1,20 cent i Economy-klass på brev eller kort som väger högst 20 gram. Frimärken som lämpar sig för utrikes brev (1,30 euro) ges ut den 26 februari. Fixvärdemärkena för 1:a och 2:a klass kan också användas som porto för utrikes brev tillsammans med ett extra frimärke värt tio cent.

De vanligaste portona ändras den 15 februari 2016. Priset på inrikes 1:a klass frimärken stiger till 1,20 euro (tidigare 1,10 euro) och på 2:a klass frimärken till 1,10 euro (tidigare 1,00 euro). 

Även priserna för Postis tjänster för eftersändning och avbrott i utdelningen samt för pakettjänster kommer att ändras. Priset på postpaket som skickas på ett postkontor och som väger högst två kilo är i fortsättningen 8,10 euro (tidigare 7,90 euro). Priset på det förmånligaste paketet i S-storlek, som skickas som självbetjäning via en paketautomat eller nätet, är i fortsättningen 7,10 euro (tidigare 6,90).

Den kraftiga nedgången i antalet postförsändelser, vilket beror på att elektronisk kommunikation blir allt vanligare, ligger bakom höjningarna. Mellan januari-september 2015 skickades sju procent mindre adresserade brev jämfört med föregående år. Portot måste täcka kostnaderna för insamling, transport, sortering och utdelning av försändelsen, och trots effektiviseringsåtgärder kan kostnaderna inte sänkas till att motsvara den minskande postvolymen.  

Elektroniska tjänster underlättar konsumenternas vardag

Många posttjänster är tillgängliga på nätet eller som mobila tjänster. Elektroniska tjänster underlättar konsumenternas vardag.

Den största andelen av konsumenternas försändelser av småvaror är paket och omfattas således av försändelseuppföljningen. Kunderna uppskattar en enkel mottagning av försändelser samt information om var försändelserna befinner sig. För närvarande har Posti 1 400 serviceställen runt om i Finland. Bland de nya tjänsterna är Eget uthämtningsställe, dvs. möjligheten att styra paketet till önskat uthämtningsställe, en populär mobiltjänst. Paketautomater används av kunder i alla åldrar och är även populära bland dem som handlar på nätloppisar. Paketkortet kan skrivas ut på nätet och försändelsen lämnas på Posti.

Netposti har cirka 630 000 mottagarkunder, och den har etablerat sin ställning som ett sätt att motta elektronisk post som konsumenterna föredrar. Fakturor och till exempel lönekvitton är tillgängliga i Netposti oberoende av tid och plats.

Ett äkta kort eller brev värmer fortfarande – årets näst populära kortsäsong är i februari

När digitaliseringen pågår värmer ett postkort hjärtat. – I själva verket har ett postkort numera mycket större betydelse än tidigare, eftersom de budskap det förmedlar framträder tydligare i och med att den digitala kommunikationen vinner terräng, säger Laura Luoma, Senior Marketing manager vid Posti.

Snart står vi inför det som efter julen är årets näst populära postkortsäsong. Finländarna firar alla hjärtans dag uttryckligen för att fira vänskap i stället för att betona romantiken. – Postkort är för oss finländare ett passande sätt att berätta om sådant som det inte är så lätt att säga högt. Ett alla hjärtans dag-kort förmedlar känslor, konstaterar Luoma.

Mer information om tjänster och priser för konsumenter: posti.fi och Postis kundtjänst.
 
Frimärken kan köpas på cirka 3 200 försäljningsställen eller via Postis webbutik. Paket kan skickas via 482 paketautomater samt på cirka ett tusen postkontor runt om i Finland. Det är även enkelt att betala paket på nätet via posti.fi/lahettaminen eller i Postis mobilapp.

För media

Posti MediaDesk: 020 452 3366

www.posti.com/media

Bildmaterial

Bilagor

Posti Group är ditt främsta val när det gäller tjänster för post, logistik och näthandel. Vi ser till att handeln och vardagen förlöper smidigt i nio länder. Omsättningen år 2014 var 1 859 miljoner euro. Vi betjänar våra kunder i Finland under namnet Posti och i andra länder under namnet Itella, med cirka 23 000 medarbetare. Alla våra tjänster i Finland är koldioxidneutrala. www.posti.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs