Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ändringar i fjärrtrafikens rutter och tidtabeller 25 oktober

VR Group

Ändringar i fjärrtrafikens rutter och tidtabeller 25 oktober

Pressmeddelande.
Publicerad: 19.10.2015 kl. 16:08
Utgivare: VR Group

VR förnyar tågtrafikens ruttstruktur och tidtabeller enligt det som meddelades tidigare under hösten. De nya tidtabellerna träder i kraft 25 oktober. Läs mera i meddelandet VR siktar mot ökat tågresande från 28 augusti.

Utbudet minskar på rutterna Helsingfors–Åbo, Helsingfors–Uleåborg, Seinäjoki–Vasa, Åbo–Tammerfors, Tammerfors–Jyväskylä, Jyväskylä–Kuopio och Nyslott–Parikkala. Alla tåg på rutten Helsingfors–Åbo stannar i fortsättningen i Alberga i stället för i Esbo.

Sommartiden upphör på järnvägen

Söndagen 25 oktober flyttas klockorna en timme framåt klockan 4.00 på morgonen. Sex av passagerartrafikens nattåg stannar i en timme och väntar på stationerna i Ylivieska, Seinäjoki eller Parkano för en tidtabellsenlig avgång i normaltid.

I närtrafiken sker inga märkbara förändringar. Söndagen 25 oktober avgår klockan 4.01 T-tåget 3.01 i normaltid.

Tågen till Ryssland övergår till vintertidtabell även om man inte flyttar klockorna i Ryssland. Allegro kör fyra turer om dagen mellan Helsingfors och St. Petersburg. Tidtabellerna är de samma som förra vintersäsongen.

Tolstoi-tåget som trafikerar mellan Helsingfors och Moskva en gång om dagen kör från måndag till fredag samt söndag. Resenärerna bör förbereda sig på längre gränskontroller i Vainikkala på grund av fingeravtrycksidentifiering.

Trafiken under alla helgons dag

Under alla helgons dag lördagen den 31 oktober trafikerar fjärrtåg med några undantag enligt lördagstidtabellerna. Närtrafikens tåg kör enligt söndagstidtabellerna under alla helgons dag.

VR Groups mediadesk betjänar dygnet runt på numret 0307 0123.

VR Group är ett mångsidigt, miljövänligt och ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och infrastrukturbyggande. Koncernen har mer än 9 000 anställda. VR Group verkar i huvudsak i Finland, men också utomlands, i synnerhet i Ryssland och Sverige.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs