Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Älyteknologia ja vastuullisuus avaimet sääntelyn purkamiseen

Trafi

Älyteknologia ja vastuullisuus avaimet sääntelyn purkamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2014 klo 09:30
Julkaisija: Trafi

”Vastuullinen toimija ja tiedon uudenlainen hyödyntäminen mahdollistavat sääntelyn purkamisen”, painotti Trafin pääjohtaja Kari Wihlman parhaillaan käynnissä olevassa Trafin Liikenteen tila -seminaarissa Helsingissä. Tiedon luomat uudet mahdollisuudet ja uudenlaisen viranomaisuuden hyödyntäminen näkyvät liikenteessä ja liikennejärjestelmässä nyt ja tulevaisuudessa.

”Uusien liikennepalvelujen mahdollistamiseksi tarvitaan myös normitalkoita”, toteaa Wihlman: ” Trafi on käärinyt hihat sääntelyn purkamisessa ja mm. rautatieliikenteen parikymmentä vanhaa määräystä tiivistettiin kahteen uuteen.” Trafi haluaa vastuullisella sääntelyn purkamisella mahdollistaa liikennemarkkinoiden entistä parempaa toimintaa sekä uusilla että perinteisillä liiketoiminnan osa-alueilla.

Tiedon merkitys liikenteelle nosti sen viidenneksi liikennemuodoksi

Sääntelyn purkaminen on siis jo käynnissä, mutta se vaatii tuekseen toimijoiden omaa vastuullisuutta niin ammattilais- kuin yksityispuolellakin. Viranomaisten asettamien raamien täyte tulee vastuullisilta toimijoilta.

Vastuullisen toiminnan lisäksi myös tieto ja sen jatkuva ja aktiivinen hyödyntäminen kehittää liikennettä aivan uuteen suuntaan. Trafi nosti keväällä tiedon viidenneksi liikennemuodoksi perinteisten rinnalle. ”Digitalisaatio haastaa perinteisiä toimintatapoja ja -malleja ja uskommekin, että digitaalinen tieto tulee liikuttamaan ihmisiä ja asioita”, toteaa Wihlman.

Liikenteen ympäristövaikutuksissa huomio myös meluun ja hiukkaspäästöihin

Wihlman painotti myös ympäristönäkökulman huomioonottamista koko liikennejärjestelmän tilaa tarkasteltaessa: ”Ilmastovaikutukset usein korostuvat liikenteen ympäristökuormituksesta puhuttaessa, mutta olisi tärkeää kiinnittää huomio myös muihin liikenteen ympäristövaikutuksiin kuten meluun ja hiukkaspäästöihin.”

Trafin perinteinen Liikenteen tila -seminaari keräsi Helsingin Bio Rexin täyteen alan vaikuttajia tänään perjantaina 24.10.2014. Tilaisuutta voi seurata twitterissä hashtagilla #liikenteentila.

Trafin uudet katsaukset liikenteen turvallisuudesta ja ympäristövaikutuksista kaikkien liikennemuotojen osalta ovat luettavissa Trafin nettisivuilta www.trafi.fi/tietoa_trafista/turvallisuuden_vuosikatsaukset

Lisätietoja

viestintäjohtaja Anna Jokela, p. 0400 439 955, anna.jokela(at)trafi.fi, twitterissä @Anna_Jokela

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs