Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » Ajokortin kaksoiskappaleen tilaus onnistuu nyt netissä

Trafi

Ajokortin kaksoiskappaleen tilaus onnistuu nyt netissä

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2016 klo 12:24
Julkaisija: Trafi

Trafin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tilata uuden ajokortin kadonneen, tuhoutuneen, rikkoutuneen tai anastetun kortin tilalle. Palvelusta voi tilata uuden ajokortin myös silloin, kun henkilötiedot ovat muuttuneet, vanhanmallisen ajokortin haluaa vaihtaa luottokortin kokoiseksi EU-ajokortiksi tai jos poliisi on muuttanut ajo-oikeustietoja.

”Vuosittain tilataan noin 70 000 ajokortin kaksoiskappaletta. Uusi palvelumme helpottaa uuden ajokortin tilaamista huomattavasti. Enää uuden ajokortin tilaaminen ei vaadi erillistä asiointikäyntiä vaan tilaaminen onnistuu kätevästi vaikka omalta kotisohvalta”, toteaa Trafin yksikönpäällikkö Simo Karppinen.

Palvelun käyttö edellyttää, että viranomaisrekisterissä on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva ajantasainen valokuva ja nimikirjoitusnäyte. Lisäksi hakijan vakituisen asuinkunnan tulee olla Manner-Suomessa ja väestötietojärjestelmässä tulee olla voimassa oleva osoite.

Valokuva ja nimikirjoitus löytyvät Trafin palvelusta, jos henkilölle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana tai jos valokuvat on toimitettu vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten. ”Jos esimerkiksi nimi on vaihtunut, kannattaa ensin hakea uusi passi tai henkilökortti poliisilta. Kun uusi passi on hyväksytty, voi sen jälkeen hakea uutta ajokorttia sähköisesti Trafin palvelusta.  Näin samoilla valokuvilla ja allekirjoituksella saa hoidettua myös uuden ajokortin”, vinkkaa Karppinen.

Trafin palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella.

Uuden ajokortin saa postitse kotiin noin neljän arkipäivän kuluttua tilauksesta. Ajokortin kaksoiskappaleen hinta on 20 euroa.

Uuden ajokortin tilaaminen onnistuu myös Ajovarman palvelupisteissä. Tällöin kaksoiskappaleen hinta on 30 euroa.

Lisätietoja

Ajokortin kaksoiskappaleen tilauspalvelu https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/ajokortti/kaksoiskappaleen-tilaus

Lisätietoja kaksoiskappaleesta http://www.trafi.fi/tieliikenne/minulla_on_ajokortti/ajokortin_kaksoiskappale

Ajovarman palvelupisteet https://www.ajovarma.fi/palvelupisteet

yksikönpäällikkö Simo Karppinen, simo.karppinen@trafi.fi, p. 029 5345 343

johtava asiantuntija Maaria Toikka, maaria.toikka@trafi.fi, p. 029 5345 339 (sähköiset palvelut)

Trafi on liikenteen viranomainen ja liikennealan vahva asiantuntija, joka toimii rohkeasti vastuullisen liikenteen puolesta. www.trafi.fi, twitter.com/Trafi_Finlandfacebook.com/Trafi.Finland, instagram.com/trafi_finland/

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs