Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Logistiikka ja liikenne » 60. kansainvälinen autoalan mediatapaaminen Boxbergissa -Bosch kasvaa vahvasti autoteknologiassa Vahvinta kasvu on Aasian ja Tyynenmeren alueella

Robert Bosch Oy

60. kansainvälinen autoalan mediatapaaminen Boxbergissa -Bosch kasvaa vahvasti autoteknologiassa Vahvinta kasvu on Aasian ja Tyynenmeren alueella

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2011 klo 10:15
Julkaisija: Robert Bosch Oy

 

  • „  Autoteknologian myynti yli 30 miljardia euroa vuonna 2011
  • „  Turvallisempaa ja energiatehokkaampaa autoilua
  • „  20 sähköavusteisuusprojektia sarjatuotannossa vuoteen 2013 mennessä

 

Boxberg/Stuttgart – Muutos autoteollisuudessa jatkuu voimakkaampana kuin koskaan ennen. Yhtenä autoalan merkittävimmistä tavarantoimittajista Bosch on muutoksen moottori, esimerkiksi sähköavusteisuudessa. Autoteollisuus-liiketoiminnasta vastaava Dr. Bernd Bohr korosti Boschin Boxbergissa 60. kertaa järjestetyssä  kansainvälisessä mediatapaamisessa 35 eri maasta tuleville 330 toimittajalle, että Bosch elää yhtä historiansa dynaamisinta vaihetta niin taloutensa kuin teknologiankin näkökulmasta. Autoteknologian myynti ylittää 30 miljardin euron rajapyykin  ensimmäistä kertaa vuonna 2011, ja yrityksen arvioidaan olevan noin 10 prosentin kasvuvauhdissa. Bosch menestyy erityisesti ympäristöystävällisissä ja onnettomuuksia ehkäisevissä teknologiaratkaisuissa.

Bohrin mukaan Boschille on suurta hyötyä laajasta osaamisestaan, kun yritys kehittää tulevaisuuden ajamista. “Verkostoitumalla ja yhdistämällä tietotaitoamme meillä on entistäkin paremmat mahdollisuudet tukea autoteollisuutta alan suurissa muutoksissa ja samalla myös nopeuttaa muutostarpeisiin vastaamista.”

 

Työntekijöiden määrä kasvussa

Boschin autoteknologian positiivinen kehitys vaikuttaa myös yrityksen henkilöstön määrään. Työntekijöiden määrän odotetaan kasvavan 167 000:stä 177 000:ään kuluvan vuoden aikana.  Aasian ja Tyynenmeren alue on kasvaa voimakkaimmin, mutta myös muilla alueilla on tarkoitus lisätä henkilöstön määrää. “Olemme lähellä asiakkaitamme kaikkialla maailmassa”, Bohr sanoi. 

Sama kehitys näkyy myös yrityksen tietotyöntekijöiden joukossa. Vuoden alussa Boschin autoteknologian tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa työskentelevistä 26 000 insinööristä joka toinen oli sijoittunut Saksaan, kuitenkin lähes kolmasosa heistä on sijoittunut Aasiaan. Bohrin mukaan yritys investoi tutkimukseen ja tuotekehitykseen “selvästi enemmän kuin alan yritykset keskimäärin.” Bosch aikoo investoida 3,2 miljardia euroa autoteknologian tutkimus- ja tuotekehitykseen vuoden 2011 aikana. “Tuon summan avulla meidän pitää käynnistää projekteja useilla eri alueilla”, Bohr kertoo, “tavoitteenamme ei ole vain kehittää liikkumisratkaisuja lähitulevaisuuden ja kaukaisen tulevaisuuden tarpeisiin,  vaan myös tehdä ajamisesta puhtaampaa, turvallisempaa, taloudellisempaa ja mukavampaa tässä ja nyt”.

 “Bosch aikoo tarttua pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksiin, mutta samalla pitää huolta myös lyhyen aikavälin tavoitteista”, Bohr sanoi.  “ Konkreettisesti tämä voi näkyä esimerkiksi siinä, että diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen polttoaineenkulutusta vähennetään ainakin toiset 30 prosenttia. Tehokkuutta lisäävät teknologiat kasvattavat suosiotaan. Tämän vuoksi Bosch odottaa

dieselkäyttöisille yhteispainejärjestelmilleen 10 prosentin vuotuista kasvua vuoteen 2015 asti. Hän myös huomautti, että Bosch toivoo kolminkertaistavansa bensiinin suorasuihkutusjärjestelmien myynnin vuoteen 2013 mennessä; yhdistettynä

turboahtimien kanssa teknologia mahdollistaa pienempien moottoreiden suorituskyvyn säilyttämisen ennallaan, vaikka polttoaineenkulutus laskeekin. Toinen esimerkki on start-stop -järjestelmä, joka vähentää polttoaineenkulutusta 4 prosenttia tai jopa sitäkin enemmän . Bosch myy niitä arviolta 2,6 miljoonaa yksikköä tänä vuonna – eli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2010. “Olemme toteuttamassa useita eri toimenpiteitä, joiden avulla ajojärjestelmistä saadaan entistäkin tehokkaampia”, Bohr tiivisti.

 

Sähköavusteisuus on tulevaisuuden alue

Tehtiinpä diesel- ja bensiinikäyttöisiin autoihin mitä tahansa parannuksia, tulevaisuus on Bohrin mukaan sähköavusteisessa ajamisessa. Bohr kuitenkin esittää retorisen kysymyksen: “Milloin on tulevaisuus?” Hänen mukaansa nykyiset korkeat akkujen kustannukset ja rajoittunut valikoima merkitsee sitä, että sähköavusteisuuden leviäminen kestää ainakin vielä vuosikymmenen. Hänen mukaansa asia ei ole kuitenkin yksinkertainen joko/tai-kysymys, kun otetaan huomioon polttomoottorit ja sähkömoottorit. Ei nyt niin kaukaisen tulevaisuuden näkökulmasta Bohr arvioi pistokehybridiautojen tulevaisuuden hyväksi: suhteellisen pieni, kustannustehokas, kaupunkiajoon tarkoitettu akku, jonka voi ladata ulkoisesta sähkönlähteestä kuten pistorasiasta, yhdistettynä bensiini- tai dieselmoottoriin pidempiä matkoja varten. “Tämän tyyliset yhdistelmät vaativat laajaa ja hyvin verkostoitunutta järjestelmäosaamista, mikä on yksi Boschin ydinosaamisalueista voimansiirto- ja alustateknologioissa.

Boschin tekninen osaaminen sähköavusteisuuden alalla käsittää monia eri erikoistumisalueita. Yritys tuottaa sähköavusteisia työkaluja, puolijohteita ja sähkömoottoreita. SB LiMotive, Boschin ja Samsungin yhteisyritys aloitti li-ion -akkujen tuotannon vuoden 2010 lopulla. “Vuoteen 2013 mennessä aloitamme lähes 20 projektiin liittyvien sähköavusteisten tuotteiden sarjatuotannon  12 eri autovalmistajalle”, Bohr kertoo. Investoinnit ovat kuitenkin huomattavia. Bosch käyttää joka vuosi 400 miljoonaa euroa voimansiirron sähköistämiseen. Bohrin mukaan tavoitteena on saada nämä kustannukset takaisin nopeasti mittakaavaetujen avulla. Bohr toivottaakin tervetulleeksi alan yhteiset yhteistyöprojektit, joiden tavoitteena on tuotantomäärien yhdistäminen.  Bosch on suunnittelemassa yhteisyritystä Daimlerin kanssa, joka kehittää ja valmistaa Euroopassa sähkömoottoreita. Bohr näkee tämän molempia hyödyttävänä tilanteena.

 

Tavoitteena nolla onnettomuutta

Boschin toisena tärkeänä tavoitteena sähköavusteisuuden lisäksi on onnettomuuksien estäminen ajamisessa.  Bohr kuvaili tilaisuudessa, kuinka hän näkee tämän kehittyvän lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Hän esimerkiksi korosti tänä vuonna voimaan tulevaa lainsäädäntöä, joka edellyttää ESP® -ajonvakausjärjestelmää Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Näillä markkinoilla kaikissa uusissa autoissa on pian luistonestojärjestelmä, jonka Bosch kehitti ja lanseerasi ensimmäisenä. “Seuraavien 20 vuoden aikana tekninen kehitys johtaa autonomisesti toimivaan autoon", Bohr jatkoi.  Hänen mukaansa tähän päästään laajentamalla kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Boschilla yli 600 insinööriä  kehittää näitä järjestelmiä . Bohrin mielestä autonomisia tulevat alkuun olemaan erilliset, esimerkiksi pysäköintiin sekä  liikenteessä pysähtymiseen ja liikkeellelähtöön liittyvät ajotilanteet. Tulevaisuuden ajoneuvoissa  tällaiset järjestelmät tulevat toimimaan myös suuremmilla nopeuksilla ajettaessa. "Autonominen ajaminen toteutuu vaiheittain" , Bohr totesi.

Bosch kehittää uutuuksia erityisesti Aasian ja Etelä-Amerikan kehittyville markkinoille, missä ostovoima ja  hinnat ovat huomattavasti alempia kuin kehittyneissä maissa.  Näiden markkinoiden erityisvaatimuksiin vastaamisesta saatua  kokemusta voidaan Bohrin mukaan usein hyödyntää maailmanlaajuisesti hintoja alentavasti. “Tieto kehittyneissä ja kehittyvissä maissa toimivien insinööriemme välillä ei kulje vain yhteen suuntaan, vaan ideat kulkevat vilkkaasti molempiin suuntiin", Bohr sanoi.  Boschin menestys puhuu puolestaan: Aasian osuus autoteknologian myynnistä oli yli nelinkertaistunut 12 vuodessa - 6 prosentista 26 prosenttiin - ja tämän alueen myynti on kasvanut 1,0 miljardista eurosta 7,4 miljardiin euroon.

 

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com, 010 480 8225

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@osg.fi, 0400 630 063 / Toni Perez

Liitetiedostot

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2010 liikevaihto oli 47,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli noin 285 000 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 300 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan noin neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 3 800 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Bosch viettää 125-vuotisjuhlaansa vuonna 2011. Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa. Lisätietoja: www.bosch.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs