Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Liikennetilanne » V-Traffic toi aktiiviset hirvivaroitukset autoihin ensimmäisenä Suomessa

V-Traffic

V-Traffic toi aktiiviset hirvivaroitukset autoihin ensimmäisenä Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2016 klo 11:35
Julkaisija: V-Traffic

Liikenneturvallisuus otti Suomessa merkittävän harppauksen hirvikolarien välttämisessä V-Trafficin julkaistua navigaattoreihin ja mobiililaitteisiin soveltuvan aktiivisen hirvivaroitusjärjestelmän. Kohonneen hirvikolaririskin aikana järjestelmä antaa autoilijan navigaattoriin tai mobiililaitesovellukseen varoituksen, joka kiinnittää kuljettajan huomion laskemaan tilannenopeutta ja tarkkailemaan teiden reunoja. Varoitukset kestävät tilannekohtaisesti 15 minuutista useaan tuntiin. Järjestelmä julkaistiin Jyväskylässä 16.9.2016.

”Järjestelmä tarkentaa sekä aikaa että paikkaa perinteisien, hirvistä varoittavien liikennemerkkien alueella, jotka jäävät usein autoilijoilta huomiotta, etenkin tutulla reitillä. Aktiivinen hirvivaroitusjärjestelmä yhdistää viimeaikaisten hirvikolareiden paikkatiedot, kellonajat sekä eläimen vuodenkierron ja käyttäytymisen. Järjestelmä on nyt käytössä koko Suomen laajuisesti ja ensimmäisenä maana Euroopassa”, kertoo V-Trafficin Suomen myynti- ja markkinointipäälikkö Matti Seimola.

Vuonna 2013 Suomessa tapahtui 1 517 hirvionnettomuutta, joiden laskennalliset kustannukset olivat 53 miljoonaa euroa. Korkein riski ajaa hirvikolari on yleisesti auringonnousun ja -laskun aikaan. Hirvet ovat eniten liikkeellä rykimän eli hirvien kiiman aikana loka–marraskuussa. Samaan aikaan on käynnissä myös hirvenmetsästyskausi.

Aktiivinen hirvivaroitus tavoittaa suuria määriä vastaanottajia ilman, että edellytyksenä olisi jonkin uuden sovelluksen tai teknologian omaksuminen. V-Trafficin aktiivinen hirvivaroitus hyödyntää autoilijoilla jo ennestään olemassa olevaa TMC-teknologiaa (Traffic Message Channel), joka ei vaadi erillistä internet-yhteyttä tai SIM-korttia.

”Aktiivisessa hirvivaroitusjärjestelmässä pystytään hyödyntämään myös metsästäjien lähettämiä reaaliaikaisia tietoja hirvien liikkeistä. Tätä ominaisuutta testataan tulevan syksyn ja talven aikana, jolloin metsästäjät lähettävät käyttämänsä Tracker-ohjelman kautta havaintojaan hirvien liikkeistä hirvivaroitusjärjestelmään, mistä se ohjataan edelleen autoilijoiden navigaattoreihin ja sovelluksiin. Tracker-ohjelma on käytössä kymmenillä tuhansilla metsästäjillä Suomessa, joten tietoa hirvien liikkeistä on mahdollista saada erittäin kattavasti.”

V-Trafficin reaaliaikainen liikennetieto hirvivaroituksineen on vakiona noin joka neljännessä uuden auton navigointilaitteessa Suomessa: Audi, Lexus, Mercedes-Benz, Opel, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen ja Volvo. Palvelu on saatavilla myös Garminin navigaattoreissa sekä ilmaisissa V-Traffic -älypuhelinsovelluksissa.

Järjestelmä laajenee ensi vuonna myös Ruotsiin.

 

Video: hirvikolari heinäkuulta 2016 – kuvamateriaali voi järkyttää herkimpiä!

 

 

Lisätietoa:

Matti Seimola, Sales & Marketing

m. +358 50 379 6433

matti.seimola@mediamobile.com

www.v-traffic.fi

 

Liitetiedostot

V-Traffic-palvelut tuottaa pohjoismaissa Mediamobile Nordic Oy. Mediamobile on eurooppalainen liikennetiedon tuottaja, joka toimittaa laajan yhteistyökumppaniverkoston avulla reaaliaikaisia tietopalveluja liikenteestä ja matkustamisesta autoteollisuudelle, navigaattoreihin, medialle, julkiselle sektorille ja kuljetusyrityksiin. Mediamobile Nordic on ranskalaisen Mediamobile S.A.:n omistama tytäryhtiö. Mediamobile toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Puolassa ja Ranskassa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs