Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Liikennetilanne » Turun ydinkeskusta kutsuu markkinahumuun ja urheilun tunnelmaan

Turun kaupunki

Turun ydinkeskusta kutsuu markkinahumuun ja urheilun tunnelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 15:18
Julkaisija: Turun kaupunki

Vilkas tapahtumaviikonloppu täyttää Turun 2.-3.7.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Turku isännöi useita erilaisia tapahtumia. Turun ydinkeskusta täyttyy Paavo Nurmi Marathonin juoksijoista sekä Keskiaikaisten markkinoiden, turnajaisten ja Käsityöläismarkkinoiden kymmenistä tuhansista kävijöistä. Impivaarassa vapaasukelluksen huiput kisaavat MM-tittelistä, jalkapallokentillä kilpaillaan 14:nnen Aura Cupin voitosta ja Lausteella Frisbeegolfin suomenmestaruudesta.

Yleisö on tervetullut nauttimaan markkinahulinasta ja kannustamaan juoksijoita. Ydinkeskustaan lauantaina 2.7. suuntaavien kannattaa saapua paikalle kävellen, pyörällä tai julkisen liikenteen avulla. Aurajokirannan ollessa tapahtumakäytössä pyöräilijät ohjataan vaihtoehtoisille pyöräreiteille, jotka kulkevat Hämeenkadulta Itäiselle Rantakadulle tai Kirjastosillalle kohti kauppatoria. Auransillan ja Rettiginrinteen joenpuoleiset pysäköintipaikat ovat poissa käytöstä tapahtumien ajan. Tiedot joukkoliikenteen poikkeavista järjestelyistä löytyvät osoitteesta: www.foli.fi

Juoksijoiden turvallisuuden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään maratonin vuoksi ja osa kaduista on kokonaan suljettu:

  • Itäinen Rantakatu suljettu koko päivän väliltä Myllysilta - Aurasilta
  • klo 12-12.40 maratonin reitti suljettu startista Kaupunginteatterilta Puutarhakadun päähän Pansiontielle
  • klo 12-17.30 liikenne Ruissalonsillalta Ruissalon Puistotie yhteen suuntaan poliisin vetämissä autoletkoissa
  • 16-16.30 Itäinen Rantakatu väliltä Myllysilta - Majakkarannan tunneli suljettu liikenteeltä

Puolimaratonin ja maratonin reitti
10km reitti

Myös keskustan ulkopuolella riittää tapahtumia. Agilityä harrastetaan Liedossa ja Pöytyältä käynnistyvä Amazing Aurajoki SUP -tapahtuma tuo SUP-lautailijat Aurajokeen 3.7. Kakskerrassa pyöräiltävä maantiepyöräilyn SM-kisa vaikuttaa saaren liikenteeseen 2.7 klo 10.30 – 19.00 sekä 3.7 klo 09.00 - 13.30. Tapahtuman aikana ajokaistoja kavennetaan ja autoliikenne kulkee vain vastapäivään järven ympäri.

Keskiaikainen Turku herää eloon

Suomen tunnetuin keskiaika- ja muinaistapahtuma Keskiajan Turku kokoaa yhteen historian harrastajat, käsityöläiset ja keskiajan asiantuntijat 30.6.–3.7. Tapahtuma koostuu viidestä eri tapahtumasta.

Keskiaikaiset markkinat tuo Vanhalle Suurtorille neljä päivää musiikkia, tanssia ja tarinoita. Markkinoiden sisältö koostuu käsityöläisten työnäytöksistä, teatterista, musiikista, sirkuksesta, tanssista, torimyynnistä ja monipuolisesta tieteellisestä ohjelmistosta, kuten luennoista.  

Keskiajan aitoon tunnelmaan pääsee myös Turun tuomiokirkossa järjestettävillä opastuskierroksilla sekä iltakonserteissa. Aboa Vetus & Ars Nova -museon maanalaiset rauniokorttelit ja esineistö kertovat Suomen vanhimman kaupungin historiasta. Rohan Tallien hevosturnajaiset antavat näytteen menneiden aikojen ritareiden sotataidoista tarunhohtoisessa esityksessä Tuomiokirkkotorilla.

Keskiaikaan virittäydytään myös Turun linnan Keskiaikapäivässä, jolloin linnan salit ja pihat täyttyvät toiminnasta. Ohjelmassa on musiikkia, tanssia ja opastettuja kierroksia yli 700-vuotiaan linnan uumenissa. Lapsille on tarjolla turnajaiset linnan edustalla ja mm. hiekkalinnan rakentamista.

Kuten muihinkin tapahtumiin, yleisön suositellaan saapumaan linnalle joko bussilla, polkupyörällä tai kävellen. Jos oma auto on välttämätön, löytyy Turun linnan parkkipaikka Satamakadulta, jonne kulku Keskiaikapäivänä tapahtuu ainoastaan Linnankadun kautta. Poiskulku parkkipaikalta on Juhana Herttuan puistokadun suuntaan. Paavo Nurmi Marathon vaikuttaa liikenteeseen myös linnan ympäristössä.

Keskiaikaisia tapahtumia täydentää jo perinteiseen tapaan laaja ja laadukas kotimaisen käsityön suurtapahtuma Turun Käsityöläismarkkinat. Tapahtuman yli 120 käsityöläistä täyttävät Aurajoen molemmat puolet Kirkkosillan ja Auransillan välissä.

Ensimmäistä kertaa markkinoilla mukana on myös Suomen käsityöyrittäjien Käsityökortteli. Suomalaista käsityötaitoa ja perinteitä esitellään ja myydään Aboa Vetus & Ars Nova -museon edustalla. Omaksi osakseen erottuu myös ranskalaisten ja italialaisten pientuottajien ruokatori. Kansainvälistä tunnelmaa, patonkeja, juustoja, oliiveja, salamia ja mausteita myyvä tori löytyy Titanic Gallerian edustalta.

www.keskiajanturku.fi
Koko Keskiajan Turku –ohjelma (pdf)

Maraton kulkee keskiajan kautta kävelykadulle

Suuret tapahtumat nivoutuvat yhteen lauantaina 2.7., kun Paavo Nurmi Marathonin osallistujat juoksevat halki keskiaikaisen Turun. Markkina-alueelta matka jatkuu keskustan Yliopistonkadulle, missä kannustuspisteeksi muovautuvalla kävelykadulla juostaan musiikin, aplodien ja hurraa-huutojen täyttämästä kannustustunnelista.

– Näillä reittiuudistuksilla haluamme tuoda juoksijat entistä tehokkaammin sinne, missä yleisö on ja missä turkulaiset liikkuvat. Näin keskusta-alueelle muodostuu ainakin kolme massiivista kannustusaluetta, kun markkinoiden ja kävelykadun lisäksi juostaan vielä turkulaisten oman olohuoneen halki Aurajokirannassa, kertoo Paavo Nurmi Marathonin tuottaja Kari Ahonen.

Paavo Nurmi Marathon starttaa Turun kaupunginteatterin kulmalta. Puolimaratonin ja maratonin juoksijat lähtevät matkaan kello 12 ja kympin ja juoksutreffien juoksijat kello 16. Uudella lähtöaikataululla taataan jokaiselle maaliintulijalle täynnä kannustusta ja tunnelmaa oleva loppusuora.

Yleisö on tervetullut kannustamaan maratonin juoksijoita Aurajokirantaan ja osallistumaan juhlahumuun Yliopistonkadun kävelykadulla. Tapahtuma Yliopistonkadulla huipentuu arvontaan, jossa pääpalkintona arvotaan kesäauto viikoksi voittajan käyttöön.

OHJELMA 2.7. kävelykadulla:
11.00 Ville Viking
11.35 Tanssiesitys, Turun Seudun Tanssioppilaitos
11.45 Yleisön lämmittelyjumppa
12.00 PNM-juoksijat valtaavat kävelykadun
12.20 Tanssiesitys, Turun Seudun Tanssioppilaitos
12.30 Kesäauton arvonta

www.paavonurmimarathon.fi

---------------------------------------------
Keskiaikaiset markkinat 30.6.–3.7. avoinna to-pe klo 12–20, la-su klo 12–18 
Turun linnan Keskiaikapäivä 2.7. klo 10–17
Turun Käsityöläismarkkinat 30.6.–3.7. avoinna to-pe klo 12–20, la-su klo 10–18
Rohan Tallien Turnajaiset 30.6.–3.7. to-la klo 15 ja 17.30, su klo 15
Aboa Vetus & Ars Nova -museo avoinna joka päivä klo 11–19
Tuomiokirkko ja Tuomiokirkkomuseo avoinna joka päivä klo 9–18
Paavo Nurmi Marathon 2.7. klo 12 alkaen

--------------------------------------------- 

Tapahtumia viikolla 26

Vapaasukelluksen MM-kisat

25.6 - 3.7.

Impivaaran Uimahalli

Käsityöläismarkkinat

30.6. - 3.7.

Läntinen ja Itäinen Rantakatu

Keskiaikaiset markkinat

30.6. - 3.7.

Vanha Suurtori

Keskiaikaiset hevosturnajaiset

30.6. - 3.7.

Tuomiokirkkotori

Aura Cup

30.6. - 3.7.

Kupittaa / Urheilupuisto / Parkki / Impivaara

Frisbeegolfin SM-kisat 2016

30.6. - 3.7.

Lauste

Turun linnan keskiaikapäivä

2.7.

Turun linna

Paavo Nurmi Marathon

2.7.

Keskusta-alue

Agilityn maajoukkuekarsinnat

2. - 3.7.

Lieto

Amazing Aurajoki SUP

2. - 3.7.

Pöytyältä Turkuun

Maantiepyöräilyn SM-kisat

2. - 3.7.

Kakskerta

 

Liitteenä kartta vaihtoehtoisista pyöräreiteistä.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs