Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Yhteisön voima riemastuttaa syksyn ensi-illoissa

Hämeenlinnan Teatteri

Yhteisön voima riemastuttaa syksyn ensi-illoissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 13:00
Julkaisija: Hämeenlinnan Teatteri

Hämeenlinnan Teatterin syksyssä nähdään kaksi ensi-iltaa, joissa vahvana teemana on ystävyys ja yhteisön kantava voima.

Brittiläisen Tim Firthin kirjoittama lämpimän humoristinen Kalenteritytöt saa ensi-iltansa 3.9. Kaikki sai alkunsa samannimisestä elokuvasta, jonka ohjasi Nigel Cole vuonna 2003. Tämän jälkeen teos on nähty teatterilavoilla ympäri maailmaa. Ohjaaja Olka Horila on sovittanut näytelmän suomalaiseen ympäristöön, jossa Koivulan koulun vanhempainyhdistyksen naiset päättävät tehdä itsestään alastonkalenterin kerätäkseen rahaa leukemian tutkimukseen. Alastonkalenterista tulee sensaatio. Tositarinaan perustuvassa tarinassa keski-ikäiset naiset, myötä- ja vastamäessä, löytävät yhdessä rohkeuden ja ystävyyden voiman, joka synnyttää enemmän kuin kuvitella saattoi. Näytelmän esitysoikeuksiin on kirjattu, että yhden esityksen tuotto ohjataan leukemian tutkimuksiin eli Kalenterityttöjen tarina elää yhä!

Kalenteritytöt, ensi-ilta lauantaina 3.9. klo 18, Päänäyttämö

kalenteritytot_leiskaa_1603 

Syksyn toisessa ensi-illassa 8.10. alkaen liikutaan syvästi suomalaisessa musiikkimaailmassa. Iskelmänsininen komedia Finnhits perustuu Kari Hotakaisen kirjoittamaan novellikokoelmaan. Suomalaisten rakastama karaoke saa unelmat lentämään huoltoaseman baarissa, missä elää voimakas yhteishenki, kun kerrostaloasujat tuulettavat tunteitaan. Sata kesää tuhat yötä, Tankeros love, Jätkän humppa, Kielletyt leikit ja moni muu iskelmä herää loistoonsa laulajansa tulkitsemana. Sakari Kirjavaisen ohjaama tragikoomisen hauska musiikkirevyy antaa unelmille siivet. Elämä on ollut ehkä harmaata, mutta mutkan takana odottaa aina uusi iskelmä.

Finnhits, iskelmänsininen komedia, kantaesitys lauantaina 8.10. klo 18, Päänäyttämö

finnhits_leiska_netti

Keväällä yleisön valloittanut Hämeenlinnan Teatterin ja Riihimäen Teatterin yhteistuotanto Kultalampi jatkaa syyskuun ajan teatterin Päänäyttämöllä. Loppuvuodesta nähdään uudestaan kiehtova musiikkinäytelmä Carola – ei aina käy niin kuin haaveillaan, jonka ensi-ilta oli 13.9.2014 Verstas-näyttämöllä.

Syksyn tarjonnassa on runsaasti vierailuesityksiä niin lapsille kuin aikuisille. Maailmalla kiertäneet suomalaiset sirkusryhmät Race Horse Company ja Sirkus Aikamoinen tuovat vauhdikkaan iloiset kokoperheen esityksensä lokakuussa ja joulukuussa. Näiden lisäksi Linnateatteri tulee jälleen uudella pienten lasten esityksellä Herra Hakkarainen harrastaa.

Aikuisille on tarjolla Ilkka Heiskasen uusi hervottoman hauska yöradiomonologi Särkyneet sydämet – Esko Mämmi, joka saa ensinäytöksensä teatterin Verstas-näyttämöllä. Esityksiä on kahdeksan syksyn aikana. Lisäksi vierailulle tulevat Martti Suosalo Palvelija-monologilla ja mentalisti Pete Poskiparta uudella Mielenkääntäjä-esityksellään.

Aleksis Kiven päivänä 10.10. on mahdollisuus kuulla toiverunonsa lausuttuna. Näyttelijät Ilkka Heiskanen ja Kirsi-Kaisa Sinisalo tulkitsevat luontoon ja veteen liittyviä runoja, joita kuulijat voivat toivoa 15.9. mennessä. Toiverunolaatikko löytyy Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa, Lukiokatu 2. Tilaisuus liittyy kaupungin teemavuoteen Luonto ja vesi.

 

Lisätiedot: Eija Saarivirta, markkinointi ja tiedotus, eija.saarivirta@hmlteatteri.fi

 

www.hmlteatteri.fi
#hmlteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs