Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Yhä useampi yhdistää työmatkan ja vapaa-ajanmatkan

Oy Ebookers Finland Ltd

Yhä useampi yhdistää työmatkan ja vapaa-ajanmatkan

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 13:29
Julkaisija: Oy Ebookers Finland Ltd

Kansainvälinen ja kasvava matkailutrendi ”bleisure” vaikuttaa jo Suomessa. Työnantaja voi hyötyä työntekijän bleisure-matkasta halvempina matkakuluina

Otetaan työmatka (business) ja vapaa-ajanmatka (leisure), muussataan ne yhteen ja mitä saadaan? Kasvava trendi matkailussa, bleisure. Yhä useampi suomalainen yhdistää työmatkaansa ulkomaille joitain lomapäiviä. Nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan bleisure-matkat ovat nyt muodissa.

”Se näkyy meillä kasvaneena kysyntänä asiakaspalvelussa esimerkiksi erillisten kuittien osalta, lentojen paikkavarausten yhdistelyssä sekä hotellivarauksissa. Työmatkalle liittyy myöhemmässä vaiheessa vaikkapa puoliso ja kulut halutaan pitää tarkasti erillään”, Juusola sanoo.

”Myös majoituksen tarve muuttuu usein, kun työ muuttuu lomaksi. Matka alkaa esimerkiksi hotellissa, mutta jatkuu vaikkapa vapaa-ajan asunnossa”, hän jatkaa.

Kouvolalaisen eläinlääkärin Veera Varon työ vie usein koulutusmatkalle ulkomaille. Varo pyrkii yhdistämään matkoihinsa aina mahdollisuuksien mukaan lomailua ja tutustumista kohdekaupunkiin.

”Olen hieman laiska järjestelemään erillisiä lomareissuja, mutta bleisure-matkassa tulee hoidettua ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lomailu on myös taloudellisesti houkuttelevaa, kun matkoja kohteeseen ei tarvitse maksaa omasta pussista”, Varo sanoo.

Ebookersin Juusolan mukaan työ- ja vapaa-ajanmatkan yhdistämisen yksi houkuttelevimpia puolia onkin sen kannattavuus sekä työntekijälle että työnantajalle.

”Monissa lippuluokissa on kolmen päivän minimiperilläolosääntö. Pidentämällä reissua saa mahdollisuuden käyttää halvempia lippuluokkia. Esimerkiksi maanantaista keskiviikkoon kestävä tiukka työmatka on työnantajalle todennäköisesti kalliimpi kuin vaikkapa perjantaista torstaihin kestävä parilla lomapäivällä tuunattu bleisure-matka”, Juusola sanoo.

Varon mielestä ei ole juurikaan väliä, lomaileeko ennen vai jälkeen työjakson, kunhan työ- ja loma-aika ovat selkeästi erillään.

”Esimerkiksi koulutuspäivät ovat pitkiä ja raskaita, kun pitää omaksua paljon uusia asioita. Jos siinä on toinen mukana lomatunnelmissa, ei se yhtälö toimi”, Varo sanoo.

Hän on tutustunut bleisure-matkoillaan viimeksi muun muassa Wieniin ja Barcelonaan. Wienistä käsin Varo on vieraillut myös Budapestissä ja Bratislavassa.

”Mahdollisuuksien mukaan pyrin ajoittamaan lentojeni vaihdot niin, että voin viettää päivän jossain kivassa kaupungissa. Tällä tavoin tutustuin hiljattain esimerkiksi Kööpenhaminaan aamusta iltaan. Matkatavarat sai helposti säilöön rautatieaseman säilytyslokeroon”, Varo sanoo.

Bleisure-matkan osatekijöiden kokoaminen onnistuu itsenäisesti netissäkin, mutta varsinkin ensikertalaisen kannattaa olla yhteydessä matkatoimiston asiakaspalveluun.

”Ammattilaiset tietävät parhaat vinkit kahden reissun yhdistämiseen. Me pystymme esimerkiksi kertomaan onnistuuko kaksi eri varausta samalle lennolle, eli onko koneessa tilaa. Netissä ilmoitetaan lennon tilanne aina tietyssä hintaluokassa. Lento voi näyttää täydeltä, vaikka muissa hintaluokissa on vielä reilusti tilaa”, Juusola sanoo.

Myös kuittien tarve on hyvä ottaa huomioon jo varausvaiheessa. Erillisille kuiteille tarvitaan usein erilliset varaukset.

***

Ebookersin vinkit bleisure-matkailijoille:

- Ole matkalla yli kolme vuorokautta, jotta hyötyisit edullisemmista lentolipuista.

- Asiakaspalvelu auttaa tehokkaasti esimerkiksi kahden erillisen varauksen synkronoinnissa.

- Tehkää yhteinen lähtöselvitys heti kun mahdollista vierekkäisten paikkojen varmistamiseksi.

- Jos ei ole työn takia keskustassa, kannattaa vaihtaa hotellia.

- Kuittien tarve kannattaa huomioida jo varausvaiheessa.

***

Fakta:

- Yli puolet (54%) bleisure-matkojen tekijöistä kutsuvat matkoillensa mukaan puolison tai perhettä.

- Lähes puolet (46%) kyselyyn vastanneista (ks. lähde) yhdistää henkilökohtaisia matkapäiviä työmatkoilleen ”joka matkalla” tai ”useimmilla matkoilla”.

- Suurin osa bleisure-matkailijoista käyttää kaksi lomapäivää työmatkan yhteydessä.

- 96% tutkimukseen vastanneista uskoo tienanneensa kulttuuripääomaa bleisure-matkoilta.

- Kolme suosituinta ajanvietettä bleisure-matkoilla on 1. nähtävyydet, 2. ruokailu, 3. taide ja kulttuuri.

 

Lähde: The Bleisure Report, Bridgestreet Global Hospitality (http://skift.com/wp-content/uploads/2014/10/BGH-Bleisure-Report-2014.pdf)

Bridgestreet Global Hospitality on Yhdysvaltalainen yritys, joka välittää kalustettuja asuntoja (serviced apartments) yli 60 maassa. The Bleisure Report -tutkimusta varten on haastateltu 640 matkustajaa eri maista, myös Suomesta.

***

Lisätietoja:

Aki Juusola
Markkinointipäällikkö
Ebookers
Puh. 0400-205 929
aki.juusola@ebookers.com

Liitetiedostot

***
Oy Ebookers Finland Ltd, joka on toiminut Suomessa vuodesta 1999 alkaen, on Suomen johtava nettimatkatoimisto. Ebookersin suomalainen henkilökunta palvelee asiakkaitaan internet-sivuston lisäksi puhelinpalvelussa. Ebookersin Suomen toimistossa on 25 työntekijää.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs